42’nci Yeşil Bursa Rallisi’nde zafer Çukurova ve Bostancı’nın

Şampiyon ekip ödül kupasını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık’ın elinden aldı. Bursa’nın uluslararası çapta en önemli sportif yarışmalarından biri olarak görülen Yeşil Bursa Rallisi bu yıl 42’nci kez kentle buluştu. Nilüfer Belediyesi, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ve Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) iş birliğiyle düzenlenen yarışmaya 63 otomobil ve 126 sporcu katıldı. 21 Temmuz'da Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde bulunan Cumhuriyet Meydanı’ndan seramonik açılışla başlayan 42’nci Yeşil Bursa Rallisi 22 Temmuz Cumartesi günü Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde bulunan seyirci özel etabı ile devam etti.

23 Temmuz Pazar günü sabah saat 09.00'dan itibaren yeniden direksiyon başına geçen ekipler zorlu bir mücadele gerçekleştirdi. Orhaneli - Keles bölgesindeki toprak zeminli etaplarda gün boyu heyecanlı anlara sahne olan 42. Yeşil Bursa Rallisi’nde Bc Vision Motorsport adına yarışan Burak Çukurova ve Vedat Bostancı birinci olurken, Neo Motosport adına yarışan Yağız Avcı ve Bahadır Gücenmez ikinci, Bc Motorsport takımının diğer ekibi Uğur Soylu ve Aras Dinçer ise üçüncü oldu.

Aloft Hotel’in bahçesinde düzenlenen ödül törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Atakan Çorbacı ile çok sayıda otomobil tutkunu katıldı. 42’nci Yeşil Bursa Rallisi’nin birincileri olan Burak Çukurova ve Vedat Bostancı ödül pistine geldiklerinde seyirciler tarafından alkış yağmuruna tutuldu. Birinci olan pilotlar ödüllerini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık’ın elinden aldı. İkinci olan Yağız Avcı ve Bahadır Gücenmez’e kupalarını CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın verirken, üçüncü olan Uğur Soylu ve Aras Dinçer’e de kupalarını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey verdi.

Ödül töreninin ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e, TOSFED Ve BOSSEK tarafından Nilüfer Belediyesi’nin 42’nci Yeşil Bursa Rallisi’ne vermiş olduğu desteklerden dolayı plaket verildi.