“Boyun Kadar Kitap Oku” ile öğrenciler kitap kurdu olacak

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün, Nilüfer Rotary Kulübü Derneği iş birliğiyle 2012 yılından bu yana her yıl düzenlediği ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği  “Boyun Kadar Kitap Oku” projesi bu yıl da çocukları kitaplarla buluşturacak. Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de paydaşlar arasında yer aldığı proje sayesinde bugüne kadar binlerce öğrenci, yüz binlerce kitap okudu.

Çocukların kitaplara ilgisini arttırmak amacıyla düzenlenen “Boyun Kadar Kitap Oku” projesi yeni eğitim dönemiyle birlikte bu yıl da başlıyor. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in, projeye katılmaları için öğrencilere ve öğretmenlere hitaben yazdığı mektuplar, Nilüfer’deki bütün devlet okullarında öğretmen ve öğrencilere ulaştırılacak.

Çocuklar arasında okuma alışkanlığı oluşturmak ve yaygınlaştırmak, kitap ve kütüphaneyle ilişkilerini güçlendirmek ve anlama düzeylerinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla bu yıl yedincisi düzenlenen projeye, Nilüfer ilçesindeki devlet okullarının, ilköğretim ve ortaöğretim sınıflarında okuyan bütün öğrenciler katılabiliyor. Projeye başvurmak isteyen öğrencilerde, Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri’ne üye olması şartı aranıyor. Ön başvuruların, 8 Aralık tarihine kadar yapılabileceği yarışmada öğrenciler, başvuru ve özet formuna www.nilufer.bel.tr internet sitesinin yanı sıra okul idarelerinden de temin edebilecek. Ön başvuru koşulunu gerçekleştiren katılımcılar, başvuru belgesi ve özet formlarını, son başvuru tarihi olan 2 Nisan 2018 Pazartesi gününe kadar, Akkılıç Kütüphanesi, Çocuk Kütüphanesi, Üçevler Kütüphanesi, Şiir Kütüphanesi ve Demirci Kütüphanesi’ne teslim edebilecek. Katılımcılar, 2017-2018 eğitim öğretim yılı başından, 2 Nisan 2018 tarihine kadar okudukları kitaplarla yarışmaya katılabilecek. Katılım için her bir öğrencinin, en az 10 kitabı okuması ve okuduğu kitapların özetini çıkarması gerekiyor. Proje sonucunda, en çok kitap okuyan çocuklara ve okullara çeşitli ödüller verilecek.

BOZBEY’DEN ÇOCUKLARA ÇAĞRI

Kitap okuma sayesinde çocukların, sorgulayan, araştıran, farklı bakış açıları kazanan bireyler haline geldiklerini söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, amaçlarının Nilüfer’deki tüm öğrencilerin kitap okuması olduğunu söyledi. Başkan Bozbey, “Bu proje sayesinde çocuklarımız geleceğe hem güvenle bakıyor. Aynı zamanda kitap okuma alışkanlıklarıyla birlikte, Türkiye’de barışın da tescilini yapacak çocuklar olacaktır. Çünkü kitap okuma sayesinde çocuklarımız, sorgulayan, araştıran, farklı bakış açıları geliştiren bireyler haline geliyor. Bugüne kadar projeye katılarak kitap okuyan tüm çocuklar, Nilüfer’in de Bursa’nın da ülkemizin de geleceğine çok önemli bir harç koydular” diyerek bütün  öğrencileri, yarışmaya katılmaya davet etti.

Başkan Bozbey'den eğitmenlere mektup

Başkan Bozbey'den öğrencilere mektup