haber

Nilüfer Kent Orkestrası’ndan “Barışa Şarkılar”

21 Eylül Dünya Barış Günü, Bursa’da Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi’nin düzenlediği ‘Barışa Şarkılar’ adlı etkinlikle kutlandı. Çağrı Şen yönetimindeki Nilüfer Kent Orkestrası’nın sahne aldığı etkinlik Uğur Mumcu Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Şarkıların dünya barışı için söylendiği geceye ilgi büyüktü. Konseri Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, Nilüfer Belediyesi Özel Kalem Müdürü Pınar Yeşilçiçek ve Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay da izledi.


“BARIŞA ÖZLEMİMİZ DÜNDEN FAZLA”


Gecenin açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, dünya barışına olan özleme dikkat çekti. “Bugün dünya barışından söz edebiliyor muyuz, mümkün değil” diyerek sözlerine başlayan Bozbey, “Hemen sınırlarımızda yaşananlar; Suriye’de, Irak’ta, Arakan’da, dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan vahşeti gördüğümüzde insanların aslında birbirlerine ne kadar vahşice davrandığını, yaşam haklarına ne kadar tecavüz ettiğini görmenin mutsuzluğu, huzursuzluğu içerisindeyiz. Bunun karşılığı da yaşanan göçler, göçlerle birlikte yaşanan dramlar. Gerçekten barışa özlemimiz dünden daha fazla” diye konuştu.


İnsanların kendisiyle barışık olmasının altını çizen Başkan Bozbey, “Kendi içimizdeki barışı yakaladıktan sonra; ailemizde, apartmanımızda, çevremizde, mahallemizde, kentimizde, ülkemizde ve dünyadaki barışı tesis edebiliriz diye düşünüyorum. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk bir asker olmasına rağmen, cephede savaşmış bir Gazi olmasına rağmen ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ demiş. Çok net biçimde söylemiş ve gerçekten minnet duyuyorum. Böyle bir dünya liderine sahip olmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Bunu her zaman her yerde onurluca ifade etmeye ve liderlerden beklemeye hakkımız var diye düşünüyorum”  diye konuştu.


Dünya barışı için insanlar arasında ayrım yapılmaması gerektiğini vurgulayan Bozbey, “Biz bugün bu ülkede yaşıyorsak ya da Arakan’da doğmuş insan Arakan’da yaşıyor ise mutlu huzurlu, barış içerisinde; inancı, rengi, düşünceleri, dini ne olursa olsun ama insan olarak barış içinde yaşamaya hakları var. Suriyelinin, Iraklının da barış içinde yaşamaya hakları var. Yaptığımız çaba, gösterdiğimiz etki ne kadar bilmiyorum ama her birimizin denize küçük bir kum tanesi attığımızı düşünelim, o dalgayı yayılarak büyütmek zorundayız. Dünya barışı için umutsuz değiliz, ümitsiz değiliz ama istiyoruz ki barış hemen şimdi” dedi. 


Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp de “Barış için atılan her adım, gösterilen her çaba, verilen her savaşım kutsaldır. Bu nedenle biz her zaman, her yerde barış savaşımcılarının yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından Nilüfer Kent Orkestrası Çağrı Şen’in şefliğinde ‘Merhaba’ şarkısıyla sahneye çıktı. Repertuarlarındaki ‘Barış Güvercini’, ‘Ben yürürüm yane yane’, ‘History Repeating’ ve ‘Bugün’ gibi şarkıları ustalıkla seslendiren Nilüfer Kent Orkestrası, izleyenlere keyifli saatler yaşattı. Katılımcılar orkestraya ritim tutarak ve şarkıları söyleyerek eşlik etti.


Gecede solo olarak performans sergileyen Nilüfer Kent Orkestrası solistleri Dilara Işık Koç, İpek Ildız, Sinem Arslan, Sinan Turhan ve Levent Uçar izleyiciden büyük alkış aldı. ‘Barışa Şarkılar’ adı altında gerçekleştirilen 21 Eylül Dünya Barış Günü etkinliğinin sonunda Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, Şef Çağrı Şen’e çiçek vererek Nilüfer Kent Orkestrası’nı kutladı.  Yoğun alkışlar arasında sahneden ayrılan Nilüfer Kent Orkestrası seyircinin talebi üzerine bis yaptı.