Aslı Der: Kitaplar iyi insanlar yaratır

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve büyük ilgi gören “Çocuklara Kitap Söyleşileri”, yeni eğitim öğretim döneminde de devam ediyor. Bugüne kadar birçok yazarı ağırlayan etkinlikte, 2017-2018 döneminin ilk konuğu ödüllü yazar Aslı Der oldu. Uğur Mumcu Sahnesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe 5 okuldan toplam 300 öğrenci katıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de yer aldığı etkinlikte yazar Aslı Der, hem fantastik çocuk romanı olan “Kayıp Rüyacı” isimli eseri üzerine çocuklarla söyleşi gerçekleştirdi hem de merak edilen soruları yanıtladı.

Kendisini, yazı yazmakla ifade ettiğini belirten Aslı Der, “En mutlu olduğum, ‘Ben kimim?’ diye sorguladığım ve üstüne düşünce geliştirdiğim alan bu” dedi. Kitaplarını, tek bir kişiden, nesneden ya da hayvandan ilham alarak yazmadığını vurgulayan Der, “Tek bir ilham kaynağım yok. Ben, kendimi bildim bileli okuyorum ve okuduğum tüm kitaplardan ilham alıyorum. Her yazarın ve edebiyat eserinin benim üzerimde iyi ya da kötü emeği var. Tüm müzik türlerini takip etmeye çalışıyorum ve sinemadan hoşlanıyorum. Tanıştığım tüm insanın, sokakta gördüğüm her manzaranın benim için ilham kaynağı olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Yazarlık serüvenini de çocuklarla paylaşan Aslı Der şöyle konuştu: “Yazar olmadan önce ilgimi çeken kitapları okuduktan sonra, kendi hikayemi uyduruyordum. Bunu, yazar olma düşüncesiyle yapmıyordum. Sonunda, ben de yazmaya başladım. Çocuk edebiyatıyla ve çocukken kitaplarla tanışmış olmam, yetişkin hayatımı inanılmaz derecede olumlu yönde etkiledi. Ben, kitapların ve edebiyatın iyi bir insan yaratabildiğine inanıyorum. O yüzden de çocuk edebiyatının çok önemli olduğunu düşünüyorum.”

BOZBEY: ÇOCUKLARIN SORGULAYAN BİREYLER OLMASINI İSTİYORUZ

“Çocuklara Kitap Söyleşileri” etkinliğiyle yazarları, çocuklarla buluşturduklarını kaydeden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, “Çocukların, yazarları yakından tanımalarını, merak ettikleri soruları kendilerinin sormalarını istiyoruz. Daha fazla çocuğun kitap okumasını sağlayarak, onların, özgür, araştıran, sorgulayan ve iyi bireyler olmasını istiyoruz” dedi. Başkan Mustafa Bozbey, yazar Aslı Der’e teşekkür etti.

Etkinliğin sonunda Aslı Der, Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri tarafından çocuklara armağan edilen “Kayıp Rüyacı” adlı romanını imzaladı.