Cambazın Cenazesi sanatseverlerle buluştu

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, “İki Efendinin Uşağı” adlı komedi oyununun ardından bu kez, sezonun ikinci oyunu olan “Cambazın Cenazesi”yle sanatseverlerin karşısına çıktı. Firuze Engin’in kaleme aldığı ve Doğu Yaşar Akal’ın yönetmenliğini üstlendiği oyunun prömiyeri, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde yapıldı. Prömiyere Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman ile Ahmet Çakıcı ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Kendi halinde küçük bir sahil kasabasının, bir tatil cennetine dönüşümünü konu alan Cambazın Cenazesi’nde, kasabanın dönüşümü ile insanların birbirleriyle kurduğu ilişkilerin, yaşantıların, hayata bakışın da dönüşüp dönüşmediği tartışmaya açılıyor. İzleyiciler, oyuncuların bir karakterden başka bir karaktere dönüşmesine tanık olurken aynı zamanda bir kasabanın insani, fiziki ve ahlaki anlamda dönüşümüne de eğlenceli bir açıdan bakma fırsatı buluyor. Tek perde olarak sahnelenen oyun, salonu dolduran izleyenlerden tam not aldı. İzleyiciler, oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladı. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman da yönetmen ve oyuncuları çiçek vererek kutladı.

Cambazın Cenazesi, 20-27 Ekim Cuma saat 20.00’de, 21-28 Ekim Cumartesi saat 15.00 ve 20.00’de Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sahnelenecek.