Güher ve Süher Pekinel’den ‘‘Çocuk Orkestrası’’ yararına konser

“Devlet Sanatçısı” unvanına sahip, dünyaca ünlü Güher ve Süher Pekinel kardeşler, Nilüfer Belediyesi, Bursa Uludağ Rotary Kulübü ve Barış için Müzik Vakfı iş birliği ile düzenlenen konserde Bursalı hayranlarıyla buluştu. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Guvernörü Lütfi Demir, Bursa Uludağ Rotary Kulübü Başkanı Murat Yavuz ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Işıktepe Mahallesi'nde kurulan Barış için Müzik Nilüfer Çocuk Orkestrası'na müzik aletlerinin temin edilmesine katkı sağlamak için konser veren Pekinel kardeşler, Bursalı sanatseverlerden büyük ilgi gördü.

Güher ve Süher Pekinel, gecede, Mozart, Claude Debussy, Manuel Infante ve Maurice Ravel gibi ünlü bestekârların eserlerini seslendirdi. İki saati aşan konser boyunca hayranlarına müzik ziyafeti sunan Güher ve Süher Pekinel ikilisi, konser sonunda ayakta alkışlandı.

İzleyenleri hayran bırakan konserin ardından Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Pekinel kardeşlere çiçek vererek Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına teşekkür etti.

Barış için Müzik Nilüfer Çocuk Orkestrası ile ilgili projeye başlarken çok zorlanacaklarını düşündüklerini belirten Erman, sanatın iyileştirici gücünün işleri kolay hale getirdiğini ifade etti. Erman, ihtiyaç sahibi çocuklara müzik eğitimi verilmesini sağlayan projeyi destekleyerek Bursa’da sahneye çıkan Güher ve Süher Pekinel kardeşlere ve bu projede emek veren herkese teşekkür etti. Konser sonunda Pekinel kardeşler hayranlarıyla bir araya gelerek albümlerini de imzaladı.

Usta sanatçılar çocuklarla buluştu

Güher ve Süher Pekinel ikilisi konser öncesi Barış için Müzik Nilüfer Çocuk Orkestrası ile de buluştu. Çocuklarla günün anısına hatıra fotoğrafı çektiren Pekinel kardeşler, genç müzisyenlere çalışmalarında başarılar diledi.