El emeği eserler sanatseverlerle buluştu

Erdoğan Şeker’in eğitmenliğini yaptığı Kıl Testere ile Ahşap İşleme ve Ebru Sanatı Atölyesi katılımcıları, çalışmalarını Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sundu. Serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı.

200’ün üzerinde eserin yer aldığı serginin açılışını yapan Başkan Mustafa Bozbey, sanatçıları kutladı. Bozbey, “Sanatçılarımızın ne kadar emek ve alın teri harcadığını görüyoruz. Bu kadar güzel ve birbirinden değerli eserleri Halk Evi Sergi Salonu’nda ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum” dedi.

Kıl Testere ile Ahşap İşleme ve Ebru Sanatı Atölyesi’nin eğitmenliğini üstlenen emekli öğretmen Erdoğan Şeker de katılımından dolayı Başkan Bozbey’e teşekkür etti. 1987 yılından bu yana gönül verdiği bu sanat dalında eğitim vermekten mutluluk duyduğunu belirten Şeker, “Kursiyerlerimizle birlikte eserlerimizi Nilüfer Belediyesi Sergi Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunduk. Şenay Yüceer, Olgun Kılıçarslan, Nevzat Yediren, Kıyasettin Aydoğan, Hasan Öztürk ve Osman Kardeş ile birlikte usta-kalfa ilişkisi içerisinde sanatı geliştirmeye çalışıyoruz. Sergimizde Mustafa Kemal Atatürk, Mevlana, Monalisa portrelerinin yanı sıra çok sayıda eser yer alıyor” diye konuştu.

Erdoğan Şeker, Başkan Bozbey’e kıl testere ile yapılmış Atatürk portresi ve masaüstü isimliği hediye etti. Sergi 20 Aralık’a kadar Halk Evi Sergi Salonu’nda izlenime açık kalacak.