Mahalle komitesi üyelerine yenilikçilik eğitimi

Nilüfer Belediyesi bünyesinde kurulan Nilüfer İnovasyon Merkezi ve Nilüfer Kent Konseyi'nin Mahalle Komiteleri ile birlikte yürüttüğü 'Mahalleden Kente Projesi'nin ikinci adımı olan ‘Yenilikçilik, Yaratıcılık ve Kolektif Düşünme' eğitimi, Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde yer alan Nilüfer İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Projenin ilk adımı olan “Gönüllük Eğitimi”ne katılan Nilüfer’deki mahalle komite üyesi 11 kişi, moderatörlüğünü Sabancı Üniversitesi’nden Dr. Merih Pasin'in gerçekleştirdiği “Yenilikçilik, Yaratıcılık ve Kolektif Düşünme” eğitiminde yer aldı. Mahalle Komiteleri üyeleri bu eğitim ile yaratıcı çözüm geliştirmeye yönelik yaklaşım ve uygulamaları deneyimleyerek, kolektif bir yaklaşımla çözüm üretebilme konularında bilgi sahibi oldular. Proje ile uygulanacak modelin, diğer mahalle komiteleri üyelerine ve çalışma konularına yaygınlaştırılması planlanıyor.