Nilüfer İnovasyon Merkezi’nde kolaylaştırıcılık eğitimi düzenlendi

Nilüfer Belediyesi bünyesinde kurulan Nilüfer İnovasyon Merkezi eğitim çalışmalarına devam ediyor. Nilüfer İnovasyon Merkezi’nde son olarak Bursa Bilecik Eskişehir Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2017 Yılı Teknik Destek Programı çerçevesinde fon almaya hak kazanan “Yenileşimi Kolaylaştır” isimli fasilitasyon (kolaylaştırıcılık) eğitimi düzenlendi. Nilüfer İnovasyon Merkezi bünyesinde gerçekleşen eğitime Nilüfer Belediyesi çalışanları katıldı. Berke Funda’nn verdiği eğitimde, etkinlik, ortak akıl toplantıları ve arama konferanslarında bir sorun veya konunun çok boyutlu bir bakış açısı ile katılımcılarla birlikte değerlendirilmesi, kolektif fikir üretiminin sağlanması ve ortak bir yaklaşımla problemlere çözümler üretilmesi konularında bilgi verildi. Eğitimle,  katılımcıların, kolektif yaratıcılık ve fasilitasyon yetkinliklerinin geliştirilerek,  daha interaktif, katılımcı ve ekiplerin potansiyelini ortaya çıkaran etkinlikler gerçekleştirmeleri amaçlanıyor.

BEBKA Teknik Destek Programı kapsamında gerçekleştirilen eğitim boyunca örnek etkinlikler oluşturularak katılımcıların kolaylaştırıcılık uygulamaları hakkında bilgi edinmeleri sağlandı. 2 gün süren eğitim sonunda katılımcılara sertifika verildi.