Kardeş kent Kekava’dan Başkan Bozbey’e ziyaret

Nilüfer 17. Uluslararası Spor Şenlikleri’ne katılmak için kente gelen Nilüfer Belediyesi’nin kardeş belediyeleri, dostluk içinde müsabakalarını tamamladı. Bu kapsamda Letonya’daki kardeş kent Kekava Belediye Başkanı Viktorija Baire ve beraberindeki heyet, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti.

Halk Evi’ndeki ziyarette Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Yalçın Işıkyıldız, Nazlı Yazgan ile Adil Kayaoğlu, Kekava Belediyesi’nden Dace Cirule, Linda Zake, Kristine Danovska yer aldı.

Karşılıklı bilgi paylaşımının yapıldığı ziyarette Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kardeş kent ilişkilerinin önemine değindi. Nilüfer Belediyesi’nin kalite ve yönetim sistemleri hakkında Kekava Belediyesi heyetine detaylı bilgiler veren Başkan Bozbey, EFQM Mükemmellik Modeli ile Nilüfer Belediyesi’nin Avrupa’da ödül aldığının altını çizdi.  Nilüfer Belediyesi’nin tüm işlerinin yazılı, takip edilebilir, şeffaf, hesap verilebilir ve denetlenebilir durumda olduğunu belirten Başkan Bozbey, “Vatandaşlardan gelen taleplere geri dönüşler, mutlaka 6 saat içinde yapılması zorunlu. Geçen yılki ortalamamız 3,5 saat. Bunları tamamen yönetim sistemi uygulamasıyla başardık. Bu konuda birçok kurum ve kuruluşa örnek teşkil ediyoruz ve onlarla bilgilerimizi paylaşıyoruz. Eğer bir sistem olmazsa, kurumlar yönetilemez hale gelir” dedi.

Kardeş kentlerle ortak proje üretelim

Kardeş kentlerle ortak projeler üretmek istediklerini belirten Başkan Bozbey, “Bu sayede birlikte yapacağımız bir proje Avrupa Birliği’nden de destek alabilecek, aynı zamanda hem Kekava hem Nilüfer’de uygulanabilecek. Aynı zamanda kültürler arası bağ da oluşmuş olur” şeklinde konuştu. Başkan Bozbey, iki belediye arasında personel değişim programı yapılarak, projelerin yerinde incelenebileceğini, farklı uygulamaların ortaya çıkacabileceğini de sözlerine ekledi.

Kekava Belediye Başkanı Viktorija Baire de, Nilüfer’in modern bir kent olduğunu belirtti. Baire şöyle konuştu: “Gördüklerime göre siz, mükemmel bir durumdasınız. Sizin mükemmelliği yakalama yolculuğunuz, sizin açınızdan iyi bir rekabet olacak. Kendi kendinizle yarışmak, sizi mükemmelliğe götürecek. Belki kardeş canlısı projeleriniz arasında, bu mükemmellik modeli de olur.”

Kekava Belediye Başkanı Viktorija, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i kentlerinde ağırlamak istediklerini dile getirdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Mustafa Bozbey, Kekava Belediye Başkanı Viktorija’ya Atatürk portresi ile Karagöz ve Hacivat portresi armağan etti.

Viktorija da, Başkan Bozbey’e çömlek hediye ederek, “Bu hediye geçmişten gelen ancak her zaman yeni kalarak, geçmişi geleceğe taşıyacak” dedi. Ziyaretin ardından Başkan Mustafa Bozbey, Kekava heyetine Nilüfer ‘Barış’ Meclisi, Basın Toplantı Odası ve Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nı gezdirdi.