Karikatür Atölyesi’nden ‘Çizginin Şakası Var’ sergisi

Nilüfer Belediyesi’nin 2011 yılında hayata geçirdiği ve kursiyerlerin her yıl ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda başarı elde etmesini sağlayan Karikatür Atölyesi, yeni mezunlarını verdi. Bir yıl boyunca Beşevler Gençlik Merkezi’nde eğitim alan kursiyerler Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi’nde ‘Çizginin Şakası Var’ adlı sergi açtı. 25 ulusal 5 de uluslararası olmak üzere toplamda 30 ödül alan kursiyerlerin eserlerinin yer aldığı serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve çok sayıda davetli katıldı.

Serginin açılışını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kursiyerleri başarılarından dolayı kutladı. Başkan Bozbey, “Gençlerimiz gerçekten inanılmaz eserler ortaya çıkartıyor. İnanıyorum ki gelecekte bu çocuklarımızın arasından çok önemli karikatüristler çıkacak. Çocuklarımızın her birinin yapmış olduğu ve çizgilerde duygularını, düşüncelerini ve hayallerini oluşturdukları bu karikatür sanatını tepki ya da eleştiri anlamında değerlendirdiğimizde, onların ileride sorgulayan, araştıran iyi bir yurttaş olacaklarına kesinlikle inanıyorum” dedi.

Eğitmenliğini Anadolu Karikatürcüler Derneği Başkanı Ahmet Aykanat ve Mehmet Kahraman’ın üstlendiği Karikatür Atölyesi’nin sergi açılışında kursiyerlere sertifikaları da verildi.