Kadınlar çocuk istismarı konusunda bilgilendirildi

Nilüfer'in mahallelerinde kurulan kadın dernekleri, düzenli olarak gerçekleştirdikleri buluşmalarda hem dayanışma ruhunu geliştiriyor hem de önemli konularda bilgileniyorlar. Büyükbalıklı Mahallesi Kadın Dayanışma Derneği ev sahipliğinde gerçekleşen bu ayki buluşmaya 20’den fazla dernekten üyeler katıldı. Buluşmada son günlerde yaşanan olaylarla tekrar gündeme gelen çocuk istismarı konusunda kadınlar bilgilendirildi. Nilüfer Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi’nden Merve Yalçınkaya ile Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden Psikolog Özgün Baştürk Kahveci, çocuk istismarı konusunda anne ve babalara düşen görevler hakkında bilgi verdi.

Nilüfer Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi’nden Merve Yalçınkaya yaptığı konuşmada çocuk istismarının toplumdaki etkisi üzerine bilgi paylaşımında bulundu. Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden Psikolog Özgün Baştürk Kahveci de çocuk istismarının önüne geçmek için yapılabilecekleri kadınlarla paylaştı.

Buluşmaya katılan Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Aysel Okumuş, yaşananların büyük üzüntüye yol açtığını belirterek, her türlü canlıya yapılan saldırının, şiddetin hiç bir şartta kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı Nergiz Döner de bu konuda bütün sivil toplum örgütlerini dayanışmaya; kadın, hayvan ve çocuklara uygulanan her türlü şiddet,  tecavüz ve istismara karşı birlik olmaya çağırdı. Nergiz Döner ayrıca Nilüfer Kent Konseyi tarafından çocuk istismarına tepki göstermek amacıyla 5 Temmuz Perşembe günü düzenlenecek yürüyüşe de dikkat çekti. Döner, 5 Temmuz Perşembe günü saat 19.00’da Nilüfer Kent Konseyi önünden Üç Fidan Anıtı’nın bulunduğu Gençlik Parkı’na kadar, çocuk istismarına ve kadın cinayetlerine karşı yapılacak yürüyüşe bütün Nilüferliler’i davet etti.