Sporculara meme kanserinde erken teşhis anlatıldı

Toplumda her geçen gün artış gösteren meme kanserine yönelik farkındalık çalışmalarına katılan Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü (Nilüfer GESK) ve Kuzey Yıldızı Rotary Kulübü, Uzman Dr. Turay Yazıcı’yı Nilüfer GESK Lokali'nde sporcular ve aileleriyle bir araya getirdi. Yetişkin kadın sporcular, aileleri ve gönüllülerin katıldığı farkındalık eğitiminde meme kanserine yönelik bilgilendirme yapıldı. Uzman Dr. Yazıcı, maket üzerinde uygulama yöntemlerini göstererek kadınların kendi kendilerini nasıl muayene edebileceğini anlattı.

Bilgilendirmeye destek veren Kuzey Yıldızı Rotary Kulübü ile Uzman Doktor Turay Yazıcı’ya teşekkür eden Nilüfer GESK Başkanı Ali Genç, sağlık konusundaki bu tür çalışmaları artıracaklarını belirtti. Genç, “Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in Nilüfer GESK’e tahsis ettiği eğitim merkezi ve lokalimizde bu tür verimli toplantılar gerçekleştirerek kulüp üyeleri ve ailelerinde birçok konuda farkındalık oluşturmak istiyoruz” dedi.