Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılı Nilüfer’de onurla, gururla, coşkuyla kutlandı. Nilüfer’de binlerce kişi önce Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda yürüyüş için toplandı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, CHP Bursa Milletvekilleri Yüksel Özkan ve Erkan Aydın, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özer Anaç, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve her yaştan vatandaşın katıldığı yürüyüş coşku içinde gerçekleşti. Türk bayrakları ile marşlar söyleyen ve slogan atan vatandaşlar FSM Bulvarı’ndan Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Çok sayıda vatandaş da evlerinin balkonundan yürüyüşe katılanlara destek verdi.

Cumhuriyet Meydanı’nda tamamlanan yürüyüşün ardından vatandaşlar iftar saati geldiğinde Nilüfer Belediyesi’nin ikramları ile hep birlikte oruçlarını açtı. Birlik ve beraberliğin hakim olduğu iftar saatinin ardından kutlama programına geçildi. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem sahneye çıkarak, halkın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

ERDEM: GENÇLERLE GELECEĞE EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ

Ata’nın izinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamanın coşkusunu yaşadıklarını söyleyen Erdem, “Kurtuluş Savaşı’nın ateşinin yakıldığı o büyük günün 100. yılında, umudumuzu, inancımızı yine taptaze tutuyoruz. Gençlerle geleceğe emin adımlarla koşuyoruz. Geleceği hep birlikte kucaklıyoruz. Yüz yıl önce yenilmedik, yüz bin yıl geçse de yenilmeyeceğiz. Geleceğimizi karanlıklara boğmaya kalkan olursa yine dur diyeceğiz” dedi.

Milletçe 19 Mayıs’ı sonsuza dek sahiplenmeye devam edeceklerini ifade eden Turgay Erdem,

19 Mayıs 1919’da Samsun’dan yakılan özgürlük ateşinin, bugünkü mevcudiyetin ve özgürlüğün varlık nedeni olduğunu söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, bu nedenle böyle bir tarihi gençlere armağan ettiğini söyleyen Başkan Erdem şöyle devam etti: “Binlerce şehit verilerek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti gençlere emanettir. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında, daha fazla kenetleneceğiz. Hiç kimsenin, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun, huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermeyeceğiz. Bizden beklenen umudumuzun kaybolması olsa da, bizden beklenen inancımızın hapsolması olsa da, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerinden asla ödün vermeyeceğiz. Yılmayacak, bıkmayacak, umudumuzu bırakmayacağız. Her şey güzel olacak, inanacağız ve başaracağız.”

DUMAN COŞKUSU

Turgay Erdem’in konuşmasının ardından gökyüzünü havai fişek gösterisi aydınlattı. Alanı dolduranlar binlerce kişi muhteşem gösteriyi keyifle izledi. İlgiyle izlenen havai fişek gösterisinin ardından sevilen grup Duman sahne aldı. Duman, parçalarını seslendirirken alanı dolduranlar da eğlence dolu anlar yaşadı. Duman’ın parçalarına eşlik eden gençler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu doyasıya yaşadı.