Kütüphaneler arası diyalog buluşması

Bu yıl,  “Kütüphaneler: Değişim İçin Diyalog” teması ile Atina’da toplanan IFLA Kongresi'ne 130'dan fazla ülkeden 3300'den fazla delege katılım gösterdi. Demokrasinin beşiği olan ve dünyanın ilk halk kütüphanesine ev sahipliği yapan Atina’da gerçekleştirilen kongrede, 50'nin üzerinde açık oturum, 500'ün üstünde konuşmacı yer aldı. Kongre'de öncelikli olarak teknoloji, göç, kültürel mirasların kütüphanelerde korunması, başarı hikayeleri ve değişim için diyalog kurmanın önemi üzerine konferanslar yapıldı. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü ekibi,  bir milyondan fazla kitap ve dergi içeren, 9. Yüzyıldan 19. Yüzyıla kadar uzanan bir dizi el yazısı materyale sahip olan Yunanistan Ulusal Kütüphanesi ile eski Ulusal Kütüphane, Atina Müzik Kütüphanesi, Atina Belediye Kütüphanesi ve Atina Çocuk Kütüphanesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Nilüfer ekibi, eski Ulusal Kütüphane'de Gregory Chrysostomidis, Müzik Kütüphanesi'nde Dr. Arsinoi Ioannidou ve Atina Çocuk Kütüphanesi'nde Atina Papastefoyou ile Nilüfer’deki kütüphaneler hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu.