Bursa’nın ilk pati festivali yapıldı

Bursa’nın ilk pati festivali Endülüs Park AVM’de yapıldı. 6 Ekim’e kadar süren festivalin açılışına katılan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bursa Hayvanlarla Yaşam Derneği öncülüğünde Bursa’da ilk kez düzenlenen festivale katkı sağlamakta dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Erdem, “Elde edilecek gelirin sokak hayvanları yararına kullanılması anlamlı. Bizler de can dostlarımızın yaşam şartlarını düzeltmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu nokta da sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızın desteklerini önemsiyoruz. Onlar için hayata geçirmeyi planladığımız sokak hayvanları doğal yaşam alanı projesi öncelikli çalışmalarımız arasında” dedi.

Konuşmaların ardından festivalin düzenlenmesine katkıda bulunanlara teşekkür plaketi verildi. Etkinlik kapsamında Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sokak Hayvanları Fotoğraf Sergisi’nin açılışı yapıldı. Alışveriş merkezi etkinlik ve sergi alanında kurulan stantlarda satılacak ürünlerden elde edilecek gelirin sokak hayvanları yararına kullanılacağını belirten dernek Başkanı Sibel Akıncı katılımcılara teşekkür etti. Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü de alanda, ziyaretçilere müdürlük faaliyetleri ve Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde sürdürülen hizmetler hakkında bilgi vermek üzere bir stant açtı.