Müslüman, Hristiyan, Yahudi, Türk, Kürt, Ermeni, Sünni ve Alevi birçok grubu temsil eden koro seslendirdiği Türkçe, Kürtçe, Ermenice, Latince, İtalyanca, İbranice ve Arapça şarkı ve ilahilerle sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya dostluk, hoşgörü ve barış mesajları verdi.

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Osman Gazi Salonu'nda düzenlenen konsere ilgi büyüktü. Geliri Nilüfer Belediyesi ve Çekirge Rotary Kulübü işbirliği ile yaptırılan Spastik Engelliler ve Rehabilitasyon Merkezi’ne (SERMER) aktarılmak üzere düzenlenen konseri yaklaşık bin 500 kişi izledi.

Konser öncesi konuşan Rotary 2440. Bölge Guvernörü Güneş Ertaş, her yıl 23 Şubat haftasını 'Barış ve Anlayış Günü' olarak kutladıklarını belirterek, bu kapsamda geçen yıl Nobel ödülüne aday gösterilen Antakya Medeniyetler Korosu'nun Bursa'da verdiği konserin kendileri için de oldukça anlamlı olduğunu ifade etti. Ertaş, "Hem konser organizasyonuna hem de 2440. bölgemizin en büyük projesi olan Spastik Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'ne katkılarından dolayı Nilüfer Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz," dedi.

Hiç biri profesyonel müzisyen olmayan rahipler, imamlar, rahibeler, kuyumcular, öğretmenler, öğrenciler, emekliler ve serbest meslek mensubu kişilerden oluşan Antakya Medeniyetler Korosu seslendirdiği çeşitli dillerden şarkı ve ilahilerle izleyicileri etkisi altına alırken müziğin evrenselliğini ve birlikte yaşama kültürünün en güzel örneğini ortaya koymuş oldu.

Konser sonunda organizasyona katkıda bulunan kişi ve kurumlara plaket verilirken, konser koro üyelerine eşlik eden protokolün birlikte seslendirdiği Memleketim şarkısıyla son buldu.