Nezihe Meriç’in öyküleri karikatürlere ilham oldu

Nilüfer Belediyesi’nin Beşevler Gençlik Merkezi Karikatür Atölyesi’ne katılan çocuklar, 2019 Yılın Yazarı Nezihe Meriç etkinliklerinin bir parçası oldu ve okudukları öykülerden ilhamla karikatürler çizdi.

Atölye katılımcısı 8-16 yaş aralığındaki 60 çocuk önce, Nezihe Meriç'in konu edildiği tanışma etkinliğine katıldı. Çocuklar, Nezihe Meriç'in “Dur Dünya Çocukları Bekle” isimli kitabından öyküler dinledi.

Ayrıca atölyenin eğitmeni Mehmet Kahraman da, Nezihe Meriç'in "Bir Kız Tanıyorum" serisindeki çocuk kitaplarından, okumalar yaparak, genç çizerlerin çalışmalarının zenginleşmesine destek verdi. Öyküleri dinleyen çocuklar, Nezihe Meriç'in eserleri ve hayatına dair duygu ve düşüncelerini çizimlerine aktardı.

60 öğrencinin karikatürleri Konak Kültürevi’nde düzenlenen sergide izlenime açıldı. Serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkan Vekili Osman Günay ve Beşevler Gençlik Merkezi Karikatür Atölyesi katılımcısı çocuklar ile aileleri de katıldı.

Açılışı yapan Nilüfer Belediye Başkan Vekili Osman Günay, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem adına sergide karikatürleri yer alan çocukları ayrı ayrı tebrik etti. Günay çocuklara, “Nilüfer Belediyesi olarak çocuklarımızın, gençlerimizin hem sanatın, hem de sporun içinde mutlaka yer alması için çalışıyoruz. Burada, sizleri sanatla içe içe görmek bizi mutlu etti. Çok güzel bir yoldasınız. Hepinizin yolu açık olsun, büyük başarılara ulaşmanızı diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Osman Günay ve Beşevler Gençlik Merkezi Karikatür Atölyesi Eğitmeni Mehmet Kahraman çocuklara, atölyedeki eğitimi tamamladıkları için sertifika verdiler.

Konak Kültürevi’nde açılan sergi 6 Aralık’a kadar izlenime açık kalacak.