“Yazmaya çizmeye devam”

Aynı zamanda mimar olan, 25 yıldır Cumhuriyet Gazetesi’nde karikatür çizen Behiç Ak’ın karikatür çalışmalarının yanı sıra yazdığı hikaye kitapları ve tiyatro oyunlarına ait görsellerinin de yer aldığı “Yazmaya çizmeye devam” isimli sergi yoğun ilgi gördü.

Sergi açılışı öncesinde soruları yanıtlayan Ak, çalışmalarının gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Hem büyükler, hem küçükler için yazıp çiziyorum. Beni mutlu eden işleri yapmaya özen gösteriyorum. Tek kişilik karma sergi olarak adlandırabileceğim, karikatürlerimin, öykü kitaplarımın ve yazdığım tiyatro oyunlarına ait fotoğrafların yer aldığı bu sergi benim için de bir ilk,” dedi.

Bursa’nın kültürel ve sosyal yaşamını da değerlendiren Ak, “Yılar boyunca takip ettiğim Bursa ne yazık ki kültürel ve sanatsal anlamada geriye gidiyor. Bursa ölçeğinde iptal edilen festivaller ve organizasyonlar bizleri üzüyor. Aslında Bursa ekonomik ve sosyolojik avantajları ile çok daha iyi yerlerde olmalı. Ancak yeni yeni takip etmeye başladığım Nilüfer Belediyesi’nin kültür ve sanata verdiği değer, gerçekleştirdiği etkinlikler umut verici. Oluşturduğu mekanlar ve desteklediği organizasyonlar oldukça etkileyici,” diye konuştu.

Sergi açılışına katılan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çakıcı, “Hem kültür ve sanata değer veren bir belediyede görev almaktan hem de Behiç Ak gibi değerli insanları ve eserlerini ağırlamaktan dolayı son derece gururluyuz,” dedi.

Açılışta ayrıca Bursalı karikatürist Ahmet Aykanat, Behiç Ak’a kendisinin bir karikatürünü armağan etti.

Karikatür meraklıları, Ak’ın çocuk hayranları ve sanatçıyı yakından tanımak isteyenler, Nâzım Hikmet Kültürevi’ndeki “Yazmaya çizmeye devam" isimli sergiyi 25 Nisan gününe kadar ziyaret edebilecek.