haber

Nilüfer’de eğitime destek devam ediyor

Nilüfer’de eğitim denince akan suların durduğunu ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, “Nilüfer denildiğinde çıtası ortalamanın çok üzerinde, eğitimli insanların paylaştığı bir kentin algılanmasını istiyoruz. Onun için Nilüfer’de eğitim bizim için her şeyden çok öne çıkıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yıllardır birlikte hareket ederek, çok güzel çalışmalara imza attık. Yaklaşık 50 okulun boya-badana, bahçe düzenlemesi, beton parke, çevre düzenlemesi, çatı tamiri, halı saha, çocuk oyun grubu gibi ihtiyaçlarını da karşıladık. Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Nedim Öztan İlk ve Ortaokulu’na 12 derslik ve bir anaokulu bölümü yaptık. Özlüce mahallemizde Ahmet Muharrem Uğur İlköğretim okulumuza 16 derslikli ek hizmet binası yapmak için de kolları sıvadık,” dedi.


Ataevler Anaokulu’nun başarılı çalışmalarından dolayı her türlü desteği hak ettiğini kaydeden Başkan Bozbey, “Bu okulumuz gerçekten eğitim kalitesiyle güneş gibi parlıyor. Bugün burada aramızda çeşitli ülkelerden gelen yabancı okulların temsilcileri var. 2 yıl önce okul idaresi tarafından Avrupa Ulusal Ajansı’na yapılan başvuru sonrası kabul edilen ve hibe alan Farklılıklara Saygı Eğitimi projesi kapsamında önemli bir organizasyona ev sahipliği yapılıyor. Okul Müdürümüz Meral Bayar’a ve diğer emeği geçenlere böyle fark yaratacak bir projeyi hayata geçirmede öncü oldukları için eğitim adına teşekkür ediyorum,” şeklinde konuştu. 

Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç da eğitime verdiği desteklerden dolayı Başkan Bozbey’e teşekkür ederek, “Anaokulu eğitimi en önemli adımlardan biridir. 0-6 yaş grubu çocuklara verilen eğitim, insan hayatının karakterinin oluşum sürecinin başlangıcıdır. Eğitimin önemli alanında böylesine yapılan katkılar, yarınlarımızın daha güzel olmasını sağlayacak,” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da yarının büyükleri çocuklara kaliteli eğitim sağlandığı takdirde, daha aydınlık bir geleceğin oluşacağını belirterek, eğitime yapılan yatırımdan herkesin kazançlı çıkacağını ifade etti. Ataevler Anaokulu Okul Müdürü Meral Bayar, yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, katkılarından dolayı Başkan Mustafa Bozbey’e teşekkür etti.Konuşmaların ardından Kaymakam Mustafa Kılıç, Başkan Mustafa Bozbey’e teşekkür plaketi verirken, daha sonra protokol ve davetliler açılışı yapılan salonu incelediler.

Törene Avrupa Ulusal Ajansı’na yapılan başvuru sonrası kabul edilen ve hibe alan ‘Farklılıklara saygı eğitimi’ projesi kapsamında Ataevler Anaokulu’nun misafiri olarak gelen İngiltere, İspanya, İtalya ve Estonya’dan öğretmenler de katıldı. Açılışı yapılan çok amaçlı salonda okul öğrencilerinin sergilediği halk oyunları gösterileri büyük alkış aldı. 

Yaklaşık 250 bin TL’ye mal olan düzenlemeler sonucu, Ataevler Anaokulu aynı zamanda yepyeni bir çehreye kavuştu. 350 metrekare kapalı alana sahip olan 100 kişi kapasiteye sahip çok amaçlı salon, her türlü eğitim ve etkinliklere ev sahipliği yapabilecek. Sahnesi, kulisi ve salonuyla son derece donanımlı bir görünüme kavuşan çok amaçlı salon, miniklerin eğitimine büyük katkı sağlayacak. Çalışmalar kapsamında okul bahçesindeki amfinin üzeri de çelik konstrüksiyon çatıyla kapatılırken, bahçe düzenlemesi de yapılarak, oyun grupları yerleştirildi. Nilüfer Belediyesi ayrıca okul bahçesinde Türkiye’ye örnek olacak yeni bir çalışmaya imza attı. Okul bahçesinde trafik eğitim pisti düzenlenerek, miniklerin küçük yaşta trafik kuralları hakkında bilgi sahibi olmaları da sağlandı.