Sahne Eseri Yazma Yarışması 2021 Duyuru

Sanatın her dalında etkinlikler düzenleyen, sanatçının yanında olan Nilüfer Belediyesi, tiyatro sanatına da katkılarını sürdürüyor. Nilüfer Belediyesi’nin bu anlamda sürdürdüğü Sahne Eseri Yazma Yarışması da tiyatro dünyası için önemli bir çalışma. Nilüfer Belediyesi her yıl büyük ilgi gören Sahne Eseri Yazma Yarışması’nı 2021 yılında da Mitos Boyut Yayınları iş birliği ile gerçekleştiriyor. Yarışma, toplumun meselelerini sahne fikrini merkeze alarak ve tiyatro estetiği içerisinde aktarmayı amaçlayan genç yazarları teşvik etmek, ülkenin tiyatro birikiminden beslenerek kendine özgü bir yapı ve dil üreten yerli tiyatro oyunu repertuarını zenginleştirmek ve edebiyatçıları, şairleri tiyatro oyunları yazmaya özendirmek amacıyla düzenleniyor. Başvurular Yüzüncüyıl Eğitim ve Sanat Merkezi’ndeki Nilüfer Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü’ne elden, iadeli taahhütlü posta veya kargo yoluyla yapılacak. 04 Mayıs 2021 saat 17:00'den sonra belirtilen adrese ulaşan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
Ödüle değer bulunan oyunlar 2021 yılı Ekim ayı içinde www.nilufer.bel.tr/nilufertiyatro ve www.niluferkentiyatrosu.com adresinden duyurulacak. Yarışmada birincilik ödülü 10 bin TL, ikincilik ödülü 8 bin TL, üçüncülük ödülü 6 bin TL olarak belirlendi. Nilüfer Belediyesi Özel Ödülüne değer görülen eserin sahibine de 10 bin TL para ödülü verilecek.

Sartname için tıklayınız

Başvuru Formu için tıklayınız