Nilüfer Bostan’da süt satışı başladı

Nilüfer Belediyesi’nin halkı sağlıklı gıda ile buluşturma hedefiyle faaliyete geçirdiği Nilüfer Bostan’da, Bursa başta olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinden yaklaşık 21 kooperatif ve derneğin 102 çeşit ürünü satışa sunuluyor. Nilüfer Belediyesi, tarıma adadığı 2020 yılında, kırsala ve tarıma yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarına sağlıklı gıda satış noktası olan ‘Nilüfer Bostan’ı da ekledi. Özel bir firmada üretilen inekten sağılan, el ve hava değmeden paketlenip Ari Sertifikası alınarak Nilüfer Bostan’da satışa çıkartılan günlük sütün litresi 5 TL olarak belirlendi.

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (NİLKOOP) aracılığıyla hayata geçirdiği Nilüfer Bostan satış noktalarıyla üretimi artırmayı, yanlış tarım politikaları sonucu toprağa küsen çiftçiyi yeniden üretime teşvik etmeyi, kooperatifleri ve kooperatifçiliği desteklemeyi, çiftçilerin ve özellikle kadınların kırsaldaki çalışmalarına destek vermeyi hedefliyor. İlk satış noktası İhsaniye Mahallesi’nde Nilüfer Belediyesi Halk Evi yanında açılan Nilüfer Bostan’da başta Bursa’daki kooperatifler ve kadın dernekleri olmak üzere Türkiye’nin farklı kentlerindeki kooperatiflerden alınan ürünler ve NİLKOOP tarafından üretilen ya da ürettirilen gıda maddeleri satışa sunuluyor.

Sağlıklı gıdayı tüketiciyle buluşturma konusundaki çalışmalarının devam edeceğini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Bostan’da satışa sunulan doğal gıda çeşitlerinin her geçen gün artacağını ve yakında internet üzerinden satışlara da başlayacaklarını söyledi.