Kentine Güvenen Kentler Buluşması’nda Nilüfer rüzgârı

“Kentine Güvenen Kentler" sloganıyla, CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuara 61 sosyal demokrat belediye katılıyor. Nilüfer Belediyesi’ne ait standın yoğun ilgi gördüğü fuarda, Başkan Mustafa Bozbey, tamamladığı çalışmalarla, plan ve projelerini meslektaşları ve ziyaretçilere ayrıntılarıyla anlatma fırsatı buluyor.

Açılış konuşmasını Kılıçdaroğlu yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’a yapılacak 3.Köprü’nün temel atma töreniyle kesişen açılış konuşmasında Başbakan Erdoğan’a hükümetin bu hamlesi üzerinden yüklendi. Kılıçdaroğlu, “Köprünün adı Recep Tayyip Erdoğan Köprüsü olsun! Kendisinin de istediğini biliyorum. Ben de onay veriyorum. Bu köprüye Recep Tayyip Erdoğan adını verelim ki yıllar sonra Kuzey Marmara'nın ormanlarını yok eden kişinin kim olduğunu herkes bilsin. Tıpkı Kazıklı Voyvoda gibi Recep Tayyip Erdoğan'ın adı utanç tarihi olsun. Fatih Sultan Mehmet diyor ki bir ağaç kesenin başını keserim. Siz binlerce ağaç kesiyorsunuz İstanbul'u talan ediyorsunuz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Nilüfer standında

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Nilüfer Belediyesi’nin standını ziyaret ederek Başkan Mustafa Bozbey’den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kılıçdaroğlu, fuarda Bursa’yı sadece Nilüfer Belediyesi’nin temsil ettiğine dikkat çekerek, “Umarım önümüzdeki dönemde bu sayıyı çoğaltırız” diye konuştu.

Nilüfer Belediyesi’nin tamamladığı çalışmalar, plan ve projeler hakkında bilgi veren Başkan Bozbey’den bilgi alan Kılıçdaroğlu, pek çok hizmetin Türkiye’ye örnek olduğunu belirtti. ”Başkan Nilüfer’i Dinliyor” projesinin emsal olduğuna dikkat çeken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Bu proje örnek projedir. Bize gelen veriler Nilüfer halkının Nilüfer Belediyesi’ne ve Başkan Bozbey’e tam destek verdiğini gösteriyor” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu daha sonra “Başkan Nilüfer’i Dinliyor” ekibiyle fotoğraf çektirdi.

Bozbey: “Biz ilklerin belediyesiyiz”

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey fuarda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Mustafa Bozbey bir soruya karşılık, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı memnun olduklarını ifade etti. Bozbey, “Nilüfer Belediyesi’ni Türkiye’nin her yerinden belediyeler takip ediyor. Biz ilklerin belediyesiyiz. Kurumsal yapımız ve yönetim sistemimizle örnek belediyecilik anlayışını ortaya koyuyoruz. Anadolu Arastası, Mahalle Komiteleri modeli, Başkan Nilüfer’i Dinliyor, özel projelerimiz ve demokrasi projelerimizle örnek bir kurum haline geldik. Burada kendimizi ifade edeceğiz. Umarım Bursa’yı en iyi şekilde temsil ederiz,” dedi.

Nilüfer standına yoğun ilgi

Başkan Bozbey Nilüfer Belediyesi standında ziyaretçilere çalışmalar hakkında bilgi verdi. Standı gün boyunca CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri, sanatçılar, aydınlar ve çok sayıda yurttaş ziyaret etti. Başkan Bozbey, tüm ziyaretçilerle bizzat kendisi ilgilenerek Nilüfer Belediyesi hakkında bilgi verdi. Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret eden konuklara kestane şekeri, çeşitli kitap ve kitapçıklar armağan edildi. Sosyal Demokrat Belediyeler Proje ve Hizmet Fuarı 2 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek.