Nilüfer’de en güzel bahçeler ödüllerini aldı

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl on dördüncüsü düzenlenen ve 3 kategoride yapılan yarışmaya toplam 14 başvuru yapıldı. Uludağ Üniversitesi Bahçe Bitkileri Araştırma Görevlisi Asuman Cansev, Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Dr. Sibel Özer, Ziraat Mühendisleri Nevin Gökeşme, Fikret Küçükbayraktar ve Peyzaj Mimarı Burcu Temiz’den oluşan jüri yine birbirinden güzel bahçeleri seçmekte zorlandı.

Yapılan değerlendirmelere göre, “En Güzel Fabrika Bahçesi” kategorisinde, ilk sırayı May Fren Sistemleri alırken, ikinci Üçler Kelepçe, üçüncü de Ağırman Makine oldu.

“Site bahçeleri” kategorisinde ise, Balat’ta bulunan Heybeli Konakları birinci, Kardem Sitesi ikinci, Arslanşehir-2 üçüncü oldu.

“En Güzel Ev Bahçesi” kategorisinde ise, birinci Alaaddinbey Mahalallesi’nden Zafer Eker, ikinci ise Ürünlü’den Öner Gelişken oldu.

Ödül törenlerinin ilki ‘En Güzel Fabrika Bahçesi’ seçilen May Fren Sisitemleri’nde yapıldı. Dereceye girenlere ödül ve katılım belgelerini Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Recep Tanlak verdi.

Ardından ikinci tören ise Heybeli Konakları’nda yapıldı. En Güzel Ev ve Site Bahçesi’ ödül törenin yapıldığı bahçede konuşan Başkanvekili Şemsi Oğuz, Nilüfer Belediyesi’nin yeşile ve doğaya büyük önem verdiğini belirterek, “Son yıllarda büyük sanayi hamleleri ile dev fabrikalar kurulmuş, bu fabrikalardan gerektiği gibi çalışmayan ve sorumluluklarını yerine getirmeyenler, çevre kirliliğine neden olmuşlardır. İşte bu nedenle düzenlediğimiz bu bahçe yarışmaları çevrenin korunmasına ve bu konudaki bilincin dalga dalga yayılması açısından çok önemlidir. Sabırla emek döken, yüreğini bahçesine döken tüm yarışmacıları kutluyorum,” dedi.

Konuşmaların ardından kategorilerinde dereceye girenlere plaketleri verilirken, site ve fabrika bahçesi birincilerinin gönderlerine bayrak çekildi.