Nilüfer’de hava Tebriz’den Toros’a esti

Nilüfer Belediyesi düzenlediği etkinliklerle Bursalılarla ünlü müzisyenleri buluşturmaya devam ediyor. Ocak ayı etkinlikleri kapsamında Cavit Murtezaoğlu ve Feryal Öney, Bursalılar'la Uğur Mumcu Sahnesi’nde bir araya geldi.

Kardeş Türkülerin üyesi Feryal Öney ile İran’ı terkedip Türkiye’ye yerleşmek zorunda kalan müzisyen Cavit Murtezaoğlu’nu bir araya getiren Tebrizden Torosa projesi altında söylenen eserler müzikseverleri mest etti. İran’dan Türkiye’ye bir coğrafyanın düşünürlerinin izini süren, onların öğütlerini saz ve sözle anlatmayı amaçlayan proje kapsamında Şems’den Mevlâna’ya, Nesimî’den, Fuzuli’ye, Neşet Ertaş’dan, Aşık Mahsuni’ye kadar birçok Türk düşünürü ve halk ozanının eserleri seslendiriliyor.

Yaklaşık 2 saat sahnede kalan ikili konser sonunda ayakta alkışlanırken, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Okumuş ise çiçek vererek kutladı.