Nilüferli çocuklar bembeyaz gülümsüyor

Nilüfer Belediyesi başta olmak üzere Diş Hekimleri Odası ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen projeyle ilçede 53 okulda 17 bin öğrenciye diş macunu ve diş fırçası dağıtılıyor. Dağıtımın son durağı Gümüştepe İlköğretim Okulu oldu. Diş Hekimi Dr. Metin Bozkurt, öğrencilere diş sağlığı ve diş fırçalama teknikleri hakkında bilgi verdi. Günde en az iki defa dişlerin fırçalanması gerektiğine değinen Bozkurt, üç ayda bir diş fırçasının da değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Maket üzerinde uygulamalı olarak diş fırçalamayı da gösteren Bozkurt, eğitime katılan Başkan Mustafa Bozbey’in dişlerini de öğrencilerin önünde kontrol etti. Yapılan muayene sonucu dişlerinin sağlıklı olduğu görülen Başkan Mustafa Bozbey, çocuklara dişlerini düzenli fırçalamaları konusunda öğüt verdi.

Eğitimin sonunda Başkan Bozbey ve Dr. Metin Bozkurt çocuklara diş fırçası ve diş macunu hediye etti.