Anne kızın Karikatür ile tanışması 11 yaşındaki Yasemin’in, Nilüfer Belediyesi’nin Anadolu Karikatürcüler Derneği ile Beşevler Gençlik Merkezi’nde düzenlediği karikatür Atölyesine katılması ile oldu. Her gün kızını kursa getiren Rus asıllı anne Olga Güler de zamanla karikatüre ilgi duyunca kızı ile birlikte derslere katılmaya başladı.

Karikatür sanatçısı Ahmet Aykanat ve Mehmet Kahraman’dan dersler alan anne kız zamanla bu alanda ustalaşarak katıldıkları çeşitli yarışmalarda ödül sahibi oldular.

Anne kızın üç yıllık çalışmalarından oluşan “Güleriz biz” isimli serginin açılışına aynı zamanda Anadolu Karikatürcüler Derneği Başkanı olan Ahmet Aykanat, eğitmen Mehmet Kahraman, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Okumuş da katıldı.

İkiliyi tebrik eden Aykanat, açılışta yaptığı konuşmada “11 yaşındaki Yasemin bana göre karikatürün dahi çocuğu. Yeteneği ve disiplinli çalışması sayesinde yaşından büyük çalışmalar ortaya koyan Yasemin, bugün Türkiye’de pek çok karikatürcünün önüne geçmiş durumda. Piyano öğretmeni annesi Olga ise kısa sürede karikatürdeki yeteneğini de kanıtlayarak bu alanda ustalık seviyesine ulaştı. İkisini de kutluyorum.”dedi.

İlkokul öğrencisi Yasemin ise “ Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği karikatür kurslarına katılarak yaşıtlarımdan farklı bir şeyler yapmak istedim. Karikatür yaparken kendimi çok mutlu hissediyorum. Çizdiklerimle kendimi daha iyi ifade ettiğimi düşünüyorum.”dedi.

Düzenlenen kurslarla karikatür alanında Bursa’yı öne çıkartacak daha onlarca gencin yetiştiğini söyleyen Aykanat, 34 hafta sürecek yeni dönem kurslarının 1 Ekim günü başlayacağını hatırlattı.