haber

2015’in ilk Belediye Meclisi toplandı

2015 yılının ilk toplantısını yapan Nilüfer Belediye Meclisi, önemli gündem maddelerini ele aldı. Toplantıda Nilüfer Belediyesi bünyesinde 2 yeni müdürlük kurulması kararı alındı.

 

Nilüfer Belediye Meclisi 2015 yılının ilk toplantısını Nilüfer Belediyesi Başkanvekili Nilgün Berk’in başkanlığında gerçekleştirdi. Konak Kültürevi’nde yapılan meclis toplantısı yıla ilişkin iyi dileklerinin dile getirilmesi ile başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkanvekili Nilgün Berk, “2014’ü acısıyla tatlısıyla geride bıraktık. Aslında ülke ve dünya gündemine baktığımızda acılarla dolu bir yıldı. Özellikle iş kazaları hakkında çok büyük kayıplar yaşadık ülkemizde. Umarız 2015 yılı barış, mutluluk, huzur ve sağlık getirir,” diyerek temennilerini dile getirdi. CHP grup sözcüsü Turgay Erdem ve  Adalet ve Kalkınma Partisi grup sözcüsü İsmail Hakkı Kavurmacı da söz alarak yeni yıla ilişkin iyi dileklerini dile getirdiler.

 

2 yeni müdürlük kuruluyor

Nilüfer Belediye Meclisi Ocak ayı olağan toplantısında çok sayıda gündem maddesi ele alındı. Meclis toplantısında Nilüfer Belediyesi bünyesinde Huzurevi ve Tiyatro Müdürlükleri’nin kurulması yönünde karar alındı. Nilüfer Belediyesi bünyesinde “Muhtaç yaşlı kişileri huzurlu bir ortamda korumak, bakmak, sosyal, fiziksel ve psikolojik ihtiyaçlarını karşılamak” amacıyla Huzurevi Müdürlüğü kurulacak. Yerli ve yabancı tiyatro eserlerinin seçkin örneklerini seyircisine ulaştırmak, kentte üretilen oyunlarla Türk Tiyatrosunun geleceğe yönelik yaratıcı atılımlarına katkıda bulunmak, Nilüfer’de bugüne dek gerçekleştirilmiş olan prodüksiyon oyunlarının ve tiyatro festivallerinin yerele daha iyi hizmet edecek şekilde organize edilmesini sağlamak amacıyla da Tiyatro Müdürlüğü kurulması için çalışmalar başlatıldı.

 

Meclis toplantısında ayrıca Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından meclis üyelerine Memnuniyet ve Algı Araştırma Anketi de yapıldı.