haber

22. Kalite Kongresi'ne Nilüfer damgası

KalDer ve TÜSİAD iş birliğiyle düzenlenen 22. Kalite Kongresi İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. ‘Mükemmelliği Paylaşmak’ temasıyla yapılan ve iki gün süren kongrenin son gününde kalite ödülleri sahiplerini buldu. Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü’nü Tarsus Belediyesi kazanırken, Nilüfer Belediyesi’nin geçtiğimiz ay Viyana’da elde ettiği EFQM Başarı Ödülü törene damgasını vurdu.

Törene katılan Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) Ceosu Marc Amblard elde ettiği başarıdan dolayı Nilüfer Belediyesi’ni kutlayarak, ödülü Türkiye’de takdim etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Mükemmellikte kalite yolculuğuna katılarak mükemmelliğe ulaşmak için ortaya koyulan özverili çalışmaların her zaman karşılığını bulduğunu kaydeden Marc Amblard, “Bugüne kadar Türkiye’den birçok kurum EFQM ödülü almaya hak kazandı. İşte son örneğimiz Nilüfer Belediyesi. Onlar geçtiğimiz ay ‘Başarı Ödülü’ alarak kalitesini ortaya koydu ve şimdi ‘Büyük Ödülü’ almak için hedefini belirledi. Kendilerini kutluyor ve yeni süreçte başarılar diliyorum. 25 yıl boyunca mükemmelliği yaymak için bu modeli uygulamaya çalışıyoruz. Misyonumuz bu süreçte değişmedi. Kurumlara mükemmelliği yakalamak için ilham vermeye çalışıyoruz. Sizlerle işbirliğimizi geliştirerek, kaliteyi sağlayıp mükemmel olmak için yolumuza devam edeceğiz,” dedi.

Nilüfer Belediyesi olarak elde edilen başarıdan dolayı gurur duyduklarını ifade eden Başkan Mustafa Bozbey de “Şu an Başkanı bulunduğum Nilüfer Belediyesi “Önce İnsan” diyerek yolunda yürüdü. “Gülümseyin Nilüfer’desiniz” diyecek gücüne erişti. 2002 yılında EFQM Mükemmelik Modeli’ni uygulamaya başladık, 2008 ve 2012 yıllarında Finalistlik başarısını yakaladık. Bu yıl da “Vatandaşa değer katma” kriteri altında “Başarı Ödülü”ne layık görüldük. Yönetim felsefemizin, “Önce İnsan” anlayışımızın karşılık bulması, gücümüze güç katıyor. Hiç şüphesiz, mükemmelliğe olan yolculuğumuzda aldığımız bu ödül ve yakaladığımız başarıda asıl pay sahibi Nilüfer Belediyesi çalışanları ve Nilüferlilerdir. Türkiye’de ilk kez bir belediyeye verilen bu ödülü onlar için kucaklıyorum. Bu ödül, Nilüfer Belediyesi’nin Avrupa’da da örnek ve lider bir kurum olarak takip edilmeye başlandığının kanıtıdır. Türkiye’de bu başarı ödülünü alan tek yerel yönetim olan belediyemizin çalışanlarını bir kez daha kutluyorum,” diye konuştu.

Alınan ödülün Nilüferliler’e karşı sorumluluklarını bir kat daha arttırdığını ifade eden Bozbey, “İnanıyorum ki Nilüfer, mükemmelliğe olan bu yolcuğunda büyük ödülün de sahibi olacak. Bu duygu ve düşüncelerle bize layık görülen ödül için teşekkürlerimi sunuyor, en derin saygılarımı iletiyorum,” şeklinde konuştu.

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan da Nilüfer Belediyesi’ni elde ettiği başarıdan dolayı kutlayarak, yeni süreç çalışmalarında başarılar diledi.