haber

30 bin kap aşureyle Nilüfer’de ağızlar tatlandı

Bolluk ve bereketin simgesi, paylaşımların ayı Muharrem ayında, Nilüfer Belediyesi  27 mahallede aşure ikramlarında bulundu.

 

Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bu yıl da bir çok mahallede halka aşure ikram ederek paylaşmanın en güzel örneğini yaşattı. Üçevler Mahallesi’nde başlayan aşure ikramları 15 Ekim-27 Ekim tarihleri arasında İhsaniye, Ataevler, Yüzüncüyıl, Cumhuriyet, Çamlıca, Konak, Görükle, Dumlupınar, Balkan, Kurtuluş, Karaman, Işıktepe, Fethiye ve Kültür  gibi mahallelerde yapıldı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi, Alladdinbey Hizmet Binası,  İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi ile  Nilüfer Belediyespor Üçevler Spor Kulübü’nde de çalışan personele aşure ikramında bulunuldu.

 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de mahallelere giderek vatandaşlara hem aşure dağıttı hem de sohbet etme imkânı buldu. Aşureyle ağızları tatlanan vatandaşlar da Bozbey’e teşekkür etti.

 

Geleneklerin yaşatılmasıyla dayanışmanın artacağına dikkat çeken Başkan Bozbey, aşurenin Müslümanlar için paylaşmak, bolluk ve bereket anlamına geldiğinin altını çizdi. Başkan Bozbey, 27 mahallede toplam 30 bin kişiye aşure ikram ederek bu özel ayda vatandaşla birlikte olduklarını söyledi.