haber

Nilüfer Belediyesi ‘Tiyatro’ oyuncularına iki ödül

Nilüfer Belediyesi ‘Tiyatro’nun iki oyuncusu 41. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri kapsamında ödüle değer görüldü.  Hayati Asılyazıcı'nın Seçici Kurul Başkanlığı'nı sürdürdüğü, Nadide Küntay, Nilgün Serimoğlu, Oya Gökberk, Şerif Köyan ve Turgay Oğuz'dan oluşan İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu, 2015-2016 Tiyatro döneminde sahnelenen, Türk yazarlar tarafından kaleme alınan oyunlar arasında yaptığı değerlendirme sonucunda ödül alacak kurum ve kişileri belirledi. Geçtiğimiz sezon sonunda açıklanan ödüller İstanbul’da Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende sahiplerini buldu.

 

Törende,  Nilüfer Belediyesi ‘Tiyatro’nun sahneye koyduğu, Engin Alkan’ın yönettiği  'Tersine Dünya' adlı oyundaki başarılı performansıyla Çağdaş Tekin'e İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü verildi. Tekin ödülünü, usta tiyatrocu Serpil Temur'un elinden aldı.

 

Tersine Dünya’da rol alan Cansu Ecem Karabulut'a da Yılın İsmet Küntay Özendirme Ödülü verildi. Cansu Ecem Karabulut’a da ödülünü Asuman Karaşabanoğlu verdi. Genç oyuncular, “Aldığımız ödül onur verici. Bu ödül bize daha çok motive etti”  dediler.