haber

AB Bölgeler Komitesi Toplantısı’na Nilüfer Damgası

AB Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu’nun 16. toplantısı Giresun Belediyesi ev sahipliğinde New Jasmin Otel’de yapıldı. Toplantıya Avrupa'dan 11, Türkiye'den 32 belediye başkanı olmak üzere toplamda yüze yakın yerel yönetim temsilcisi katıldı. Nilüfer Belediyesi adına Başkan Vekili olarak katılan Pınar Göz, yapılan demokratik ve insan odaklı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Katılımcı demokrasinin en güzel örneğinin Mahalle Komiteleri sistemi olduğunu kaydeden Pınar Göz, “2009 bu yana hayata geçirmeye çalıştığımız yönetim sistemimiz bu yıl yapılan seçimlerle daha aktif hale getirdik. Türkiye’ye örnek olan bu projemiz birçok yerel yönetim tarafından takip ediliyor. Demokrasiyi tabana yayacak yönetim sistemi sayesinde Nilüferli istemedikçe hiçbir yere çivi çakılmayacak. İnsan odaklı hizmet anlayışıyla, şeffaf belediyecilik felsefesiyle çalışmalarımız sürüyor. Sürdürülebilir projeler üretiyoruz. Enerji verimliliği, geri dönüşüm, çevreci projelerimiz herkese örnek oluyor. Nilüfer Belediyesi olarak kalite yönetim sitemi sayesinde ulusal ve uluslararası alanda birçok ödüle layık görüldük,” dedi.

 

Yerel idarelerin merkeze bağlı oluşu ve imkânların kısıtlılığına vurgu yapan Pınar Göz, yerel yönetimlerin bütçe konusunda daha bağımsız olması gerektiğini belirtti. Kadın ve çocuklara önem veren bir kurum olduklarını ifade eden Göz, Nilüfer Belediyesi yönetiminde ve karar mekanizmaların da kadın çalışan sayısının daha fazla olduğuna dikkati çekti.

 

Açılış konuşması yapan Türkiye Çalışma Grubu Başkanı Heinz Lehmann, Türkiye’nin AB yolunda ilerlemesinin kendilerini çok mutlu ettiğini, yerel yönetimler olarak bu sürece katkı sağlamak istediklerini kaydetti. Türkiye’yi AB’ye daha çok yaklaştırmak için toplandıklarını kaydeden Lehmann, “Türkiye’nin daha fazla şeffaf olması gerekir. AB’nin bir mevzuatı var. Bu tüm ülkelere ortak bir eşik oluşturuyor. Ekonomik istikrar, krizlerin atlatılması için bizlere yol gösteriyor. Bölgeler Komitesi olarak bizler ortak Avrupa değerlerini ve şeffaflık gibi ilkeleri savunmaktayız. Türkiye’nin AB’ye girmesi için çalışmaya devam edeceğiz,” diye konuştu.