Çocuk Kütüphanesi’nde engeller kaldırılıyor

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi işbirliği ile 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı boyunca devam edecek olan proje kapsamında her hafta pazartesi günü 10:00 ile 11:00 saatleri arasında Nilüfer Belediyesi Çocuk Kütüphanesi’ni ziyarete gelen işitme engelli öğrencilere işaret dili ile kütüphane tanıtılıyor ve aradıkları kitaplara nasıl ulaşacakları hakkında bilgi veriliyor. Eğitim öğretim yılı boyunca küçük gruplar halinde toplam 178 öğrenciye işaret dili ile Çocuk Kütüphanesi’nde bilgilendirme yapılması hedefleniyor. İşaret dili ile kütüphaneden nasıl yararlanacakları konusunda eğitim alan çocuklar daha sonra istedikleri zaman Çocuk Kütüphanesi’ne gelerek meraklarını besleyebilecek, aradıkları bilgilere ulaşma imkânı bulacak.