Afgan heyetten Nilüfer ziyareti

Herat ve Mazar-ı Şerif belediyelerinden yönetici ve teknik sorumlular, “UN-HABITAT“ projesi çerçevesinde düzenledikleri Ankara, Bursa ve İstanbul’u kapsayan gezilerinde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’le de görüştü.

Bozbey’den kentsel planlama, kültür sanat ve spor yatırımları ile yeşil alan uygulamaları, yerel yönetim- merkezi yönetim ilişkileri, kapasite geliştirme çalışmaları ve belediye ortaklıklarının yanı sıra kardeş şehir ilişkileri hakkında bilgi alan Afgan heyet, ziyaretin kendileri için son derece faydalı olduğunu belirtti.

Heyet daha sonra Türkiye’de yerel demokrasiyi tabana yayma ve vatandaşı karar mekanizmalarında etkin kılma çabaları ile dikkat çeken Nilüfer Kent Konseyi Mahalle Komiteleri toplantısına katılarak, oluşum hakkında bilgi aldı.