Ağaç kardeşliği büyüyor

Nilüfer Belediyesi, TEMA Vakfı ile birlikte farklı bir projeyi daha hayata geçirdi. TEMA Vakfı’nın Ağaç Kardeşliği projesine Nilüfer Belediyesi de destek verdi. Bu kapsamda Canaydın İlkokulu ve Özel Final Okulları öğrencileri Görükle Kurtuluş Mahallesi’nde fidanları toprakla buluşturdu.

TEMA Vakfı tarafından Çanakkale’nin Biga ilçesinde geçtiğimiz yıl oluşturulan Ağaç Kardeşliği Hatıra Ormanı’ndan alınan tohumları evlerinde fidan haline getiren ilkokul 3. sınıf öğrencileri, Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından oluşturulan alana kendi yetiştirdikleri fidanları diktiler. Fidan dikimine Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Ferhat Yıldırım da katıldı. Öğrenciler fidanları toprakla buluştururken, çevre adına bir şey yapmanın da mutluluğunu yaşadı.

TEMA Vakfı tarafından geliştirilen proje 47 faklı ilde toplam 2 bin 365 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.