haber

Akçalar İncir Festivali nde renkli anlar

Her yıl gerçekleştirdiği festivallerle binlerce Nilüferliye festival coşkusunu yaşatan Nilüfer Belediyesi, 3.Akçalar İncir Festivali ile yine başarılı bir organizasyona imza attı. Akçalar Futbol Sahası’nda düzenlenen festivale ev sahibi Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Milletvekili Turhan Tayan, CHP İl Başkanı Metin Çelik, İlçe Başkanı Özgür Şahin ile Uludağ Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Salih Çalı ve çok sayıda davetli katıldı.
Festivalin açılış konuşmasında incir üreticilerine seslenen Mustafa Bozbey Akçalar İncir Festivali ile bölgenin siyah incirini Türkiye ve dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini söyledi. Bursa siyah incirinin özellikle ihracat açısından kent ekonomisine olan katkısına dikkat çeken Bozbey, "Bu ürün hem yerel hem de genel yönetimden daha fazla teşviki hak ediyor. Üretimin kaliteli bir şekilde artması ve incir üretiminde karşılaşılan sorunların çözümü için üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi. 
Uludağ Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Salih Çalı ise siyah incirde geçmiş yıllarda üreticilerin ürünü erken olgunlaştırmak için kullandığı "ethephon" hormonu nedeni ile ihracatta sorun yaşandıklarını ancak sürdürülen bilinçlendirme çalışmalarıyla artık bu hormon kullanımın nerdeyse sıfıra düştüğünü anlattı. Çalı, ABD ve Avrupa'da yeni pazarlar için çok yakında anlaşma sağlanacağı müjdesini verdi.
Nilüfer’deki çeşitli beldelerde oluşturulan kadın derneklerinin de stant açtığı festivalde ayrıca yarışma heyecanı da yaşandı. Üreticiler "En kaliteli incir" yarışmasında dereceye girebilmek için ürünlerini jürinin değerlendirmesine sunarken, kadınlar da "En leziz incir tatlısı" yarışmasında birincilik için mücadele etti. Alanında uzman jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonunda Mehmet Arıca "En kaliteli incir" yarışmasının, Firdevs Kükrek ise "en leziz incir tatlısı" yarışmasının birincisi oldu.    
Festivalde sahne alan Nilüfer Halk Dansları Topluluğu renkli bir gösteriye imza atarken, ünlü sanatçı Reyhan Karaca söylediği şarkılarla alanı dolduran kalabalığı coşturdu. Birbirinden güzel şarkılarını seslendiren ünlü sanatçı, performansıyla tam not aldı. Konserin sonunda Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Recep Tanlak ünlü sanatçıya çiçek takdim ederken, havai fişek gösterisi gökyüzünde adeta görsel bir şölen oluşturdu.