Gençleri kıskandıran tırmanış

4 Ağustos günü başlattıkları tırmanış sonunda Ağrı Dağı zirvesine Nilüfer Kent Konseyi flamasını diken Uludağ Çalışma Grubu üyesi 8’i kadın 16 kişilik dağcı grubu Bursa’ya döndü. 51 yaş ortalamasına sahip olan, Uludağ, Kaçkarlar ve Beydağları’nın gökyüzü ile buluştuğu Kızlar Sivrisi Tepesi tırmanışlarının ardından, yaklaşık 5 bin 137 metrelik zorlu Ağrı Dağı zirvesini de gören grup, böylelikle 3 yıldır sürdürdükleri amatör dağcılık faaliyetlerini bir üst çıtaya taşımış oldu.

Nilüfer Belediyesi’nin destekleri ile tırmanışı gerçekleştiren grup, geçtiğimiz gün Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti. Nilüfer Belediyesi adına Başkan Bozbey’e maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür eden Uludağ Çalışma Grubu Başkanı Emel Kılıç “Nilüfer’i Ağrı’da en iyi şekilde temsil ettik, kültürel bakımdan pek çok olumlu ilişki kurduk. Biz bu tırmanışla aslında emekliliğin bir son, işe yaramayıp bir köşeye atılmak olmadığını göstererek, günlük hayatın durağanlığına kapılan gençlere örnek olmak istedik. Zamanın doğa ile baş başa, arkadaşlık ve dostluk ortamında geçirilebileceğini, yardımlaşma ve paylaşmanın verdiği duyguların hala yitirilmediğini ortaya koyduk” dedi. Grubun yeni hedefi, Gürcistan’da yer alan ve Kafkasların en yüksek buzul zirvelerinden olan Kazbek Dağları olarak belirlenirken, amatör dağcıları kutlayan Bozbey ise her yaştaki Nilüferlinin sporla olan bağını güçlendirmek için bu alana desteğin süreceğini kaydetti.