haber

Akçalar yeni pazaryerine kavuştu

‘Başkan Burada’ sloganıyla makamını her hafta cuma günleri Nilüfer’in farklı bir mahallesine taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Atlas, Çaylı ve Güngören mahallelerinin ardından bu kez Akçalar’daydı.
Bozbey, çalışanlarla birlikte gittiği Akçalar’da sabah kahvaltısını Akçalar Kadınları Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri ile birlikte yaptı. Başkan Mustafa Bozbey, daha sonra mahalle esnafını ziyaret etti. Makamında ilk olarak Akçalar Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Keser’i kabul eden Bozbey, bölgenin sorun ve ihtiyaçlarını yakından bildiklerini çözümü için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Pazaryerinin açılmasıyla büyük bir ihtiyacın karşılandığını belirten Bozbey, sosyal projelerle Akçalar’ın daha renkli hale geleceğini de söyledi.

 

Hizmetlerinden dolayı Başkan Mustafa Bozbey ve ekibine teşekkür eden Muhtar Mehmet Ali Keser de Nilüfer Belediyesi’nin her zaman yanlarında olduğunu söyledi. Keser, “Nilüfer Belediyesi her türlü sorunumuz olduğunda yanımızda. En büyük sıkıntımız ana bağlantı yolumuzun bozuk olması. Bunun da Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğunu biliyoruz. Şu anda çok fazla eksiğimiz yok. Açılan pazaryeri en büyük eksiklerden biriydi. Yapılan proje sonrası bu sıkıntımız da artık sona erdi. Pazarcı esnafımız artık modern bir yerde satışını yapacak” dedi.

Başkan Bozbey daha sonra bölge halkının da sorunlarına kulak vererek çözümü için ilgili müdür ve idarecilere talimatlar verdi.

 

Yatırımlar sürecek

Başkan Bozbey Cuma namazı öncesi yapımı tamamlanan Akçalar pazar yerini hizmete açtı.

Açılışta konuşan Bölgeye yatırımların yapılmaya devam edeceğini kaydeden Bozbey, “Yaptığımız işler arasında en büyük ihtiyacı karşılayacak olan bir proje de bu pazaryeri oldu. Burası 2 bin 400 metrekare toplam alanı, otoparkı, çocuk oyun alanı, hizmet binasıyla; yeşil alanı ve yürüyüş yoluyla, bizim, Nilüfer Belediyesi olarak hizmetlerimizin odağına aldığımız insana yakışır nitelikte oldu” diye kaydetti.

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey, BESOB Başkanı Arif Tak, Akçalar eski Belediye Başkanı Recep Tanlak ve diğer protokol üyeleriyle birlikte kesti. Başkan Bozbey ve beraberindekiler daha sonra pazar yerini gezerek esnafa ‘hayırlı işler” temennisinde bulundu.

Başkan Bozbey ayrıca Başköy Mahalle Komitesi ve Kırsal Alan Çalışma Grubu iş birliğiyle düzenlenen geleneksel helva günü etkinliğine de katıldı. Bölge halkının sıcak ilgisiyle karşılaşan Bozbey, vatandaşlarla birlikte dua ederken, ikramların da tadına baktı. Akçalar Fahriye Sarayel İlk-Ortaokulu’nu da ziyaret eden Bozbey çocuklara tişört ve çeşitli hediyeler dağıttı.

 

Başkan Bozbey daha sonra Akçalar’da gün boyu ziyaretçileri makamının taşıdığı karavanda kabul etti.