haber

Romatizma yaşlı hastalığı değil

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, vatandaşları romatizma ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirmek amacıyla  “Romatizma Hakkında Her Şey” konulu panel düzenledi. Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi’nde düzenlenen panelde UÜ Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Ediz Dalkılıç ve Doç. Dr. Yavuz Pehlivan konuşmacı olarak katıldı. Katılımcılara hastalık hakkında bilgi veren Doç. Dr. Ediz Dalkılıç, yüzün üzerinde romatizmal hastalık olduğunu kaydetti. Romatolojik hastalıkların toplum tarafından yaşlılarda görülen hastalıklar olarak algılandığını belirten Doç. Dr. Dalkılıç, hastalığın başlangıç yaşının genellikle 20-40 yaş aralığında olduğuna dikkat çekti. Genellikle bel ağrısı şikayetiyle karşılaştıklarını da söyleyen Dalkılıç, bel ağrısıyla başvuranların yüzde seksen ya da doksanının ilk 12 hafta içerisinde iyileştiğini kaydetti. Doç. Dr. Yavuz Pehlivan da katılımcılara romatizmal hastalıkların tedavi süreçleri hakkında bilgiler verdi.

 

“Eğitimle sağlık korunur”

Panele katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, sağlık konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantılarının devam edeceklerini belirtti. Bozbey sağlık için eğitimin önemine değinerek  “Her işin başı sağlık’ derler, ben böyle düşünenlerden değilim. Her işin başı eğitim. Eğer eğitimliyseniz sağlığınızı koruyabilirsiniz. Eğitim alırsak sağlığımızı her zaman koruyup koruyabilme durumunda oluruz” şeklinde konuştu.

 

Panelin sonunda Başkan Bozbey ve Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, Doç. Dr. Ediz Dalkılıç ve Doç. Dr. Yavuz Pehlivan’a katkıları nedeniyle plaket vererek teşekkür ettiler.