haber

Bozbey: Proje üreten herkese destek oluyoruz

Nilüfer Rotary Kulübü’nün ‘Hizmetlerimiz dünyaya armağan olsun’ sloganıyla düzenlediği 2440. Bölge Başkanlar Eğitim Semineri Crown Plaza’da gerçekleştirildi. “Topluma Hizmetlerimizle Dokunuyoruz” konulu panele konuşmacı olarak katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Rotary Kulüpleri ile birlikte hayata geçirdikleri insan odaklı projeler hakkında bilgi verdi. Proje üreten ve ürettiği projeleri hayata geçirmek için çaba gösteren herkese destek verdiklerini belirten Başkan Bozbey, Rotary Kulüpleri ile ortak yapılan projeleri anlattı. Bozbey, “17 yıllık hizmet süremizde Rotary Kulüpleri ile çok sayıda projeyi birlikte hayata geçirdik. Sağlık alanında olsun, eğitim alanında olsun yapılan çalışmaların hepsi insan odaklı çalışmalardı. Bazı projelerimiz SERMER projesi gibi uzun soluklu oluyor bazıları da eğitim seminerleri gibi kısa soluklu oluyor. Bursa’daki Rotary Kulüplerimizle ortaklaştırdığımız projeleri gönül birlikteliği çerçevesinde yürütüyoruz. Sonuçta kazanan insanlık oluyor, hepimiz oluyoruz ve kazanan gelecek oluyor” şeklinde konuştu.

 

“Okul yapıyoruz ismimiz verilmiyor”

Öğrencilerin daha iyi imkânlarda eğitim görmeleri için çok sayıda okula destek verdiklerini ve okul yaptıklarını belirten Başkan Bozbey, şöyle konuştu: “Birçok okula destek olduk, okul da yaptık, ancak bu yaptırdığımız okulların adının önüne çok istememize rağmen Nilüfer Belediyesi ismi verilmiyor. Nilüfer’de bir tane okulun isminde Nilüfer Belediyesi yazıyor o da Bursa Rotary Kulübü İlköğretim Okulu. Bunun bizim için anlamı büyük” dedi.

Başkan Bozbey’in sunumunun ardından Nilüfer Belediyesi Kütüphane Koordinatörü Zeynep Terzioğlu da Rotary Kulüpleri ile birlikte çocukların daha fazla kitap okuması için hayata geçirilen ‘Boyun Kadar Kitap Oku’ projesi hakkında bilgi verdi. Nilüfer Sürekli Eğitim Merkezi’nin de yer aldığı seminerin sonun Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Rotary Kulübü üyeleriyle birlikte fotoğraf çektirdi.