haber

Alman parlamenterlerden Nilüfer Belediyesi’ne ziyaret

Almanya’nın SPD Hessen Eyalet Meclis Üyesi Grup Başkan Yardımcısı Michael Siebel, Lengen İlçe Meclis Üyesi Rainer Bicknase ve Munster Belediye Meclis Üyesi Hülya Lehr, Bursa temasları kapsamında Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret etti. Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Adil Kayaoğlu’nun kabul ettiği heyet, Nilüfer ilçesi ve belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

Almanya’da Türklerin sosyal yaşam ve siyaset ortamında aktif hale geldiğini kaydeden Hessen Eyalet Meclis Üyesi Grup Başkan Yardımcısı Michael Siebel, “Türk-Alman ilişkilerinin ileri seviyelere gitmesi açısından iki halkın uyum ve iş birliği çok önemli. Bizler Almanya’da yapılan işlerde her ırkın, her kesimin görüşünü alıyoruz. Halkın isteği ve talebi doğrultusunda model belirleyerek projeleri hayata geçiriyoruz. Türkler son yıllarda siyasette önünün açılmasıyla aktif şekilde rol alıyor. AB sürecinde, Türkiye’nin başarılı olarak üyeliğe kabul edilmesini ben ve partim tüm kalbimle istiyoruz” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Vekili Adil Kayaoğlu ise konukları Nilüfer ilçesi ve yapılan hizmetler hakkında bilgilendirdi. Almanya ile Türkiye arasında yıllara dayanan dostluk olduğuna dikkati çeken Kayaoğlu, kardeş şehir ilişkileri kurulması noktasında yapılacak iş birliğine Nilüfer Belediyesi olarak hazır olduklarını ifade etti. 
Konuklara ziyaretin ardından Anadolu Arastası ve Mahalle Komiteleri hakkında da detaylı bilgi de verildi.