haber

Altınşehir Gençlik ve Spor Kulübü tesisine kavuştu

Nilüferli çocukların kültür, sanat ve sporla iç içe yetişmesini hedefleyen Nilüfer Belediyesi, Altınşehir Mahallesi’nde yaptığı spor tesisini çocukların ve mahallelinin hizmetine sundu. Açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Metin Çelik, İlçe Başkanı Özgür Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.


Tesisin açılış töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Onların en iyi şekilde yetişmesi, onların birey özgürlüğü içerisinde yetişmesi, birey olması, düşünen, okuyan, araştıran ama kültür ve sanatın içinde olan, sporun içinde olan bilime inanan bireyler olması bizim önceliğimizdir. Bunun için de kadınlarımızın da bu anlamda eğitilmesi ve onları da bu projelerin içerisine dahil olarak çocuklarını o yönde yetiştirmelerine olanak sağlayacak tesisleri onlar adına yapmak, onları da toplum hayatına kazandırmak bizlerin ana hedefleri içerisindedir,” dedi.

Nilüfer’de yapılan spor tesislerinden halkın yüzde 71’inin memnun olduğunu dile getiren Bozbey, “Nilüfer’de yapılan spor tesisleri karşılığını buluyor. Bu tesisler mahalle ölçeğinde yapılan tesislerdir. Bizlerin amacı her mahalleye bir spor tesisi yaparak halkımızın sporla iç içe yaşamasını sağlamaktır. Mahallelerimizin hepsinde halı sahaların yapımını bitirdik. Bu sene sonuna kadar da belediyemize bağlanan beş büyük köyümüze de halı saha yaparak toplamda yaklaşık 50 tane halı sahamız olacak,” diyerek bu sahaların ücretsiz olarak vatandaşa ve çocuklara emanet edildiğini vurguladı.

Nilüfer’in ve Nilüferlilerin her zaman farklı olduğunu söyleyen Bozbey, “Nilüfer Belediyesi sadece geçtiğimiz son dört yılda değil 99’dan itibaren koymuş olduğu hedef doğrultusunda adım adım ilerliyor. Her geçen gün yoğun olarak nüfus artışı yaşayan bir kentiz. Eğitim bilim kenti olacağız dedik, kültür sanat kenti olacağız ve spor kenti olacağız dedik. Kendimize üç ana hedef belirledik. Bu üç ana hedefe baktığınızda aslında yaşam kalitesini yükselten, gerçekten Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef gösterdiği ‘Muasır medeniyet seviyesine çıkın’ dediği o cümleyi bunların içerisinde bulursunuz,” şeklinde konuştu.

Başkan Bozbey, “Birilerinin hayal dahi edemediği projeleri Nilüfer Belediyesi bugün hayata geçiriyor, hizmete sunuyor. Çocuklarımıza, gençlerimize ve her yaştan insana bunları sunarak onların yaşam kalitesini yükseltiyor ve sağlıklı yaşamalarını sağlıyor ve ardından da onları gülümsetiyor. Tabi ki gülümsetemediğimiz vatandaşlarımız da var. Onlar da şunu bilsinler ki Nilüfer Belediyesi’nin temel hedefi bugün için Nilüfer’de yaklaşık 350 bin kişi yaşıyorsa 350 bin kişiyi de gülümsetmektir,” dedi.

Seçim döneminin yaklaşmasıyla siyasi sürece girildiğinden de söz eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bu süreçte birçok insan birçok şey söyleyecektir. Onları da muhalefet diye hakaret etmedikleri sürece normal karşılayacağız. Ama bugün kentin dışına çıkıldığında, Osmangazi ya da Yıldırım’a gittiğinizde farkı görüyorsunuz. Bu fark aslında Nilüfer Belediyesi’nin yıllardır hedef koyduğu anlayışın ürettiği hizmetlerinin ve vatandaşlarına yönelik yapmış olduğu çalışmalarının karşılığıdır. Şehir dışına çıktığınızda birçok ilde Nilüfer Belediyesi her projesiyle örnek alınan bir kent durumunda. Nilüfer Belediyesi bilgi birikimini diğer belediyelere de aktaran bir anlayışa sahiptir. Biz diyoruz ki Türkiye’nin bütün belediyeleri birikimlerimizden yararlanarak Nilüfer’deki hizmet anlayışına sahip olsun. Nilüfer Belediyesi olarak biz bilgi ve birikimlerimizi aktarmaya çalışıyoruz ve aslında ülkeye önderlik yapıyoruz,” dedi.

Açılış törenine katılan Altınşehir Mahalle Muhtarı Celal Boyoğlu da, Altınşehirliler’in yıllarca özlemini çektikleri tesise kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Törende konuşan Altınşehir Gençlik ve Spor Kulübü Dernek Başkanı Mehmet Reşit Güner de, toplum olarak spor yapma oranının %3.5 olduğunu söyleyerek bu rakamları yukarı çekmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Açılış töreninin ardından Altınşehir Gençlik ve Spor Kulübü’nde oynayan minikler erkek takımıyla kızlar takımı karşılıklı maç yaptı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey maç yapan bütün çocuklara makamına davet ederek birlikte fotoğraf çektirme sözü verdi. Altınşehir Gençlik ve Spor Kulübü’nde oynayan çocuklar da Başkan Bozbey’e kulübün formasını hediye etti.