haber

Bozbey Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutladı

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, gün dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak tüm basın mensuplarını kutladı. Bozbey mesajında şöyle dedi:

“Her yıl 3 Mayıs’ta kutlanan Dünya Basın Özgürlüğü Günü, düşünce özgürlüğü hakkının hiçbir şekilde engellenemeyeceğini simgeleyen çok önemli bir gündür. Düşünce özgürlüğüne dayanan basın özgürlüğü, demokrasinin gelişip kök salması için en önemli gereksinimlerin başında yer alıyor. Bu nedenle Dünya Basın Özgürlüğü Günü demokrasinin yerleşmesi bakımından büyük önem taşıyor.

"Basın örgütlerinin yoğun çabasına ve tüm yazılı güvencelere rağmen, basın özgürlüğü tam anlamıyla sağlanabilmiş değildir. Basın mensuplarının halk adına üstlendikleri, düşünceyi yayma görevini, hiçbir engellemeyle karşılaşmadan yerine getirmesi için düşünce özgürlüğüne sahip olması gerekmektedir. Ancak düşünce özgürlüğü hala sağlanabilmiş değildir. Ayrıca basın mensuplarının ekonomik yeterliliğe sahip olması da çok önemlidir. Hem basın kuruluşlarının ekonomik olarak gelişmesi, hem de bireyler olarak basın mensuplarının yaşam kalitesinin yükseltilmesi, basın özgürlüğü için çok önemli unsurlardır. Basın örgütlerinin ve emekçilerinin her bireyin temel hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesi ve korunması konusunda ortaya koyacakları yapıcı girişimler için de özgür basına ihtiyaç vardır.

"Sürekli güçlenerek büyüyen, özverili çalışmalarıyla hepimizin gurur duyduğu Türk basınının her kademesinde çalışanının, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü yürekten kutlar, görev başında ve sonrasında hayatını kaybederek aramızdan ayrılan tüm basın mensuplarına rahmet dilerim."