haber

Amatör spor kulüpleri tek çatı altında toplanıyor

Nilüfer Belediyesi öncülüğünde, amatör spor kulüplerine destek olmak amacıyla ‘Nilüfer Amatör Spor Kulüpleri Derneği’ kuruluyor. Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi ve Spor Komisyonu Başkan Yardımcısı Atakan Çorbacı ile farklı branşlarda amatör spor kulüpleri temsilcileri katıldı. Amatör sporun sıkıntılarının da konuşulduğu toplantıda, talep ve öneriler de dile getirildi.

 

Nilüfer’de bulunan amatör spor kulüplerini tek çatı altında toplamak istediklerini belirten Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi ve Spor Komisyonu Başkan Yardımcısı Atakan Çorbacı, kurulacak derneğin, amatör spor kulüplerinin her türlü imkandan yararlanması için bir köprü vazifesi göreceğini söyledi. Çorbacı, “Bu sayede amatör spor kulüpleri, Nilüfer Belediyesi, diğer kurumlar ve federasyonlardan gelecek olan destekleri daha rahat alabilecek. Türkiye’de amatör kulüplerin desteklenmesi için federasyonlara pay veriliyor. Bu payı almak için spor kulüpleri tek başına yetersiz kalabilir. Tek çatı altında toplanırsak, bu desteği hem federasyonlardan hem de kamu kurumlarından almak daha kolay olabilir. Ayrıca kulüpler Nilüfer Belediyesi spor tesislerini de daha aktif kullanabilecek.” şeklinde konuştu.

 

Sporun kenti Nilüfer’de sporun tüm branşlarını canlandırmak istediklerini belirten Çorbacı, “Nilüfer’de sporu tabana yaymayı hedefliyoruz. Genç, yaşlı, kadın, erkek ve engelli vatandaşları sporun içine çekmek istiyoruz. Sporun olduğu yerde ahlaklı nesil yetişir” dedi.

 

Kurulacak olan Nilüfer Amatör Spor Kulüpleri Derneği’ni destekleyeceklerini belirten amatör spor kulüpleri temsilcileri de tek çatı altında daha çok imkanlara kavuşacaklarına inandıklarını kaydetti.