haber

Ara Dinkjian Quartet mest etti

Nilüfer Belediyesi, bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği ve büyük ilgi gören Uluslararası Nilüfer Caz Tatili’nde, cazın usta isimlerini sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Uluslararası Nilüfer Caz Tatili’nde sahne alan Avishai Cohen Trio, Özdemir Erdoğan, Kemenjazz, Erik Truffaz Quartet, Bilal Karaman-Manouche Alaturca, Şirin Soysal Quintet’in ardından bu kez dünyanın en iyi ud virtüözlerinden biri olarak kabul edilen Ara Dinkjian, unutulmaz bir konsere imza attı.

Nâzım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleşen ve sanatseverlerden büyük ilgi gören Ara Dinkjian Quartet konserini izleyenler arasında Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Fırat Emiroğlu da vardı. Şarkıları, ünlü enstrümantâlistler ve şarkıcılar tarafından on dört farklı dilde kaydedilen Ara Dinkjian, Uluslararası Nilüfer Caz Tatili’ndeki performansıyla  hayranlarına muhteşem bir gece yaşattı. Bugüne kadar Sezen Aksu, Kibariye, Ahmet Kaya ve Coşkun Sabah gibi birçok Türk sanatçıya da  beste veren Ara Dinkjian, ekibiyle birlikte en sevilen eserlerini  Bursalı sanatseverler için seslendirdi. Ud, kemençe, piyano, klavye ve perküsyonun buluştuğu gecede sanatseverler, zaman zaman alkışlarla Ara Dinkjian Quartet’e eşlik etti. Sezen Aksu’nun albümünde yer alan ‘Sarışın’ parçasının  bestecisi olan Ara Dinkjian, konserini de bu parçayla bitirdi. Konserin sonunda Ara Dinkjian Quartet, dakikalarca ayakta alkışlandı.

Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Fırat Emiroğlu, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Ara Dinkjian ve ekibine çiçek vererek teşekkür etti. Konserin ardından Ara Dinkjian, albümünü Nilüferli hayranları için imzaladı. Uluslararası Nilüfer Caz Tatili, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Ayhan Sicimoğlu Latin All Stars’ın Bursa Suare’de vereceği konserle devam edecek.