Aynı zamanda NAK’ın başkanlığını yürüten, Nilüfer Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı’nda görevli personel Fatih Işık’ın girişimleri ile Almanya’dan getirilen labrador cinsi eğitimli köpek, her geçen gün geliştirdiği yeteneği ile çalışma arkadaşlarını bile şaşırtıyor. Nilüfer arama kurtarma ekipleri ile birlikte düzenli olarak tatbikatlara katılan Dick, enkaz altında kalan canlı insanları kısa sürede bulup ekipleri yönlendirebiliyor.


Dick’in eğitim durumunu yerinde görmek ve eğitim sürecini tamamlamak isteyen Sar-Germany üyeleri Klaus Röper ve Silke Voit de Silva, NAK üyeleri ve Dick ile birlikte Nilüfer Belediyesi Hizmet Binası inşaatında düzenlenen arama kurtarma tatbikatına katıldı.

Dick’in gelişiminden son derece memnun kaldıklarını belirten ikili, uzun bir eğitim sürecinden geçen arama kurtarma köpeklerinin deprem sonrası gerçekleştirilen kurtarma çalışmalarındaki önemini vurguladı. NAK ekibinin dünyada köpekli arama kurtarma denkliği veren nadir organizasyonlardan biri olan Avusturya merkezli IRO (Internationale Rettungshunde Organization ) tarafından yapılan iki günlük uygulamalı bir teste tabi tutulduğunu belirten Klaus Röper, “Bu testi başarı ile tamamlayan NAK üyeleri birlikte ortak eğitim çalışmaları, arama ve kurtarma faaliyetleri düzenlemek istiyoruz,” dedi.
Dick’in eğitmeni Emrah Oğuz da zekası ve yetenekleri karşısında etkilendiğini belirterek, “Bursa’daki 3 eğitimli arama kurtarma köpeğinden biri olan Dick’e gözümüz gibi bakıyoruz. Kadromuzu eğitimli köpeklerimiz ile birlikte artırmak istiyoruz,” açıklamasını yaptı.