haber

Orman Haftası’nda Nilüfer’e yeni fidanlar

Düzenli olarak kamu kurum ve kuruluşları, okullar ve sivil toplum örgütleri ile ortaklaşa fidan dikimleri gerçekleştiren Nilüfer Belediyesi, Yüzüncüyıl Mahallesi’nde yeşil alan olarak belirlenen alanda Emirkoop, Cavit Çağlar, NOSAB, Hüsnü Züber, Koç ilkokulları ve İlk Çizgi Anaokulu ile fidan dikti.

Etkinliğe katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey “Ağaçlandırma çalışmalarımızı özellikle kurumlar ve ilkokul öğrencileri ile birlikte geçekleştiriyoruz. Amacımız onların kendi elleri ile diktiği fidanları koruması, bir ağacın kolay yetişmediğini anlamaları ve sahip çıkmaları,” dedi.

Bu etkinliğin ardından ertesi gün de Ertuğrul Mahallesi 130. Sokak’ta bulunan ağaçlandırma alanında yeni fidanlar yine minik ellerin gösterdiği özenle toprağa kavuştu. Toys Anaokulu öğrencilerinin fidan dikerken yaşadıkları sevinç görülmeye değerdi.

Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Mart ayı sonuna kadar 25 bin metrekarelik alanda 9570 fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyor. Müdürlük geçtiğimiz yılın aynı döneminde de 10 bin fidanı mahalle aralarında, park ve bahçelerde belirlenen alanlarda toprakla buluşturmuştu.

Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ayrıca geçtiğimiz yıl 10 yeni park ve 5 koşu yolunu Nilüferliler'in hizmetine sokmuştu. 2013 yılında 24 yeni parkı hizmete sunmayı hedefleyen Nilüfer Belediyesi, yeşil alanlar, koşu ve bisiklet yolları ile kondisyon aletleri ve çocuk oyun gruplarının her Nilüferli için ulaşılabilir mesafede olmasına gösterdiği özen ile dikkat çekiyor.