haber

Arif Sağ’a saygı gecesinde buluştular

Nilüfer Belediyesi’nin her ay düzenlediği ve sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği “Nida Ateş’le Buluşmalar” konseri bu ay, Türk Halk Müziği Sanatçısı ve bağlama ustası Arif Sağ’a saygı için düzenlendi. Bursa Akademik Odalar Birliği Oditoryum’unda (BAOB) düzenlenen konseri, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman ile Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Rahşan Duygu Tursun da izledi.

 

Usta sanatçının oğlu Tolga Sağ ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Belkıs Akkale’nin konuk olduğu gecede, sanatseverler duygulu anlar yaşadı. Nebil Özgentürk’ün hazırladığı ve usta sanatçı Arif Sağ’ın yaşamı ve sanat hayatını anlatan “Bir Yudum İnsan-Arif Sağ” belgeselinin gösterimiyle başlayan gecede, konuk sanatçılar anılarını da paylaştı. Belkıs Akkale ve Tolga Sağ, Nida Ateş’le birlikte hem kendi eserlerini hem de usta sanatçı Arif Sağ’ın eserlerini seslendirdi. İzleyenlerin de zaman zaman eşlik ettiği konser, sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

 

Konserin sonunda salonu tıklım tıklım dolduran sanatseverler, sanatçıları ayakta alkışladı ve Arif Sağ’a selam gönderdi. Belkıs Akkale ve Tolga Sağ, böyle bir gece düzenlendiği için Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti. Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Rahşan Duygu Tursun da, Nida Ateş, Belkıs Akkale ve Tolga Sağ’a, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına çiçek vererek teşekkür etti.