haber

Kadınlardan “Yenileşim” sergisi

El sanatları alanında düzenledikleri kurslarla, kadın emeğinin değer bulması ve önem kazanması için çalışmalar yürüten Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi El İzi Gönüllü Sanat Atölyesi bir sergiyi daha sanatseverlerle buluşturdu. Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi El İzi Gönüllü Sanat Atölyesi’nde eğitim gören kadınlar, tüketime dikkat çekmek amacıyla hazırladıkları el emeği ürünleri, “Yenileşim” temalı sergide izlenime sundu. Sergi, ürünlerin atılmak yerine, yenilenip nasıl fonksiyon kazandırıldığını gözler önüne seriyor. Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu’ndaki serginin açılışına, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Aysel Okumuş, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Cevriye Coşkun Kayış, eğitmenler ve kursiyerler katıldı. 7 ayrı kurstan 70 kursiyerin birbirinden güzel eserlerinin yer aldığı serginin açılışında konuşan Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Aysel Okumuş, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına kursiyerleri başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. Okumuş, “Sizler, duygu, düşünce, sevinçlerin en güzelini nakış nakış işleyerek çalışmalarınızı bu sergide bir araya getirdiniz” dedi. Kursiyerlerin, 7 ay boyunca sanatçı titizliğiyle çalıştıklarını belirten Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp de, “Bu arkadaşlarımızın her biri sanatçı. Sanatçı, sanatla uğraşan ve yaratıcı insanlar, her zaman toplumun ve insanın güzelleşmesi için çaba gösterirler” dedi. Tüketim çılgınlığına dikkat çekmek istediklerini ifade eden Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Cevriye Coşkun Kayış da, “Tüketim alışkanlıkları, kaynakların da hızla yok olmasına neden oluyor. Doğanın ve ekonominin korunması adına, tüketimimizi kontrol etmek, eskiyi yenilemek ve başka bir amaca yönelik kullanmak zorundayız. Sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Aysel Okumuş, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Cevriye Coşkun Kayış’la birlikte kursiyerlere katılım belgelerini, gönüllü eğitmenlere de teşekkür belgelerini verdi.

 

Gönüllü eğitmenler Nergiz Döner, Semra Bayrak, Nuriye Or, Hülya Sargıcı, Müjgan Daver, Hülya Yargıcı ve Müberra Yalın tarafından verilen kurslarda yenileşim, tığ örgü, atık kağıttan sepet örgü, koza çiçek, mefruşat, takı ve kırkyama eserlerini ortaya koyan kadınların “Yenileşim” sergisi, 17-20 Mart tarihleri arasında Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu’nda izlenime açık kalacak.