haber

Artık yemekler sokak hayvanları için toplanıyor

Yemek masalarına konulan uyarı ve bilgilendirme kartları ile yemek artıklarının içine kürdan ve peçete atılmaması isteniyor. Toplanan yemek artıkları ise Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından sokak hayvanlarına ulaştırılıyor.

Nilüfer Belediyesi’nin örnek bir çalışması olarak dikkat çeken yemek artıklarının sokak hayvanları için toplanması projesine bir destek de Tan Okulları’ndan geldi. Tan Okulları Genel Müdürü Şükrü Akyollu ile bir araya gelen Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mürsel Büyükçoban projeye katkılılarından ve sokak hayvanlarına karşı duyarlılıklarından dolayı Akyollu’ya teşekkür etti. Projenin yemek artığı toplamaktan çok, konuya duyarlılıkla yaklaşan kişi ve kurumların ilgileri ile ihtiyaç ölçüsünde gelişecek bir organizasyon yapısı gerektirdiğini söyleyen Büyükçoban “Bu konuda Tan okullarından aldığımız desteğin daha pek çok kişi ve kurum için örnek niteliğine sahip olduğuna inanıyorum,” dedi. 

Tan okulları öğretmenlerinden Bahar Şenyiğit tarafından konu ile ilgili bilgilendirilen öğrenciler de projeyi sahiplenerek yemek artıklarının sokak hayvanları için değerlendirilmesine yardımcı olmaya başladı. Tan okulları Genel Müdürü Şükrü Akyollu “Çocuklarımızın doğrudan katıldıkları bu çalışma, onların sorumluluk duygusunu geliştirirken, Nilüfer Belediyesi ve okullarımızın işbirliği ile sokak hayvanları için önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz projelerimiz için iyi bir başlangıç oldu,” dedi.